Gå til sidens hovedinnhold

Blåserekke fra StatoilHydro

Bjølsen skolekorps får ny blåserekke av StatoilHydro.

BJØLSEN: Bjølsen skoles musikkorps feirer 100 år i 2009. Korpset har ligget brakk i lang tid på grunn av manglende rekruttering, men lokale ildsjeler har fått musikktilbudet på beina igjen.

Nå har korpset vunnet en landsomfattende konkurranse i regi av StatoilHydro, og onsdag fikk korpset utdelt en flunkende ny blåserekke!

Åpner pengesekken

Høsten 2008 arrangerte StatoilHydro en landsomfattende korpskonkurranse på sine nettsider. Alle landets musikkorps tilknyttet Korpsnett Norge eller Norges Musikkorps Forbund ble invitert til å søke om støtte i form av nye blåseinstrumenter. Det kom inn totalt 425 søknader fra landets korps. Fem heldige korps vant førstepremien - en flunkende ny blåserekke til hele korpset. 20 andre korps vant andrepremien - én ny trompet.

Bjølsen skoles musikkorps er et av vinnerkorpsene. I søknaden skrev de blant annet følgende:

«Bjølsen skoles musikkorps er et korps med lange og stolte tradisjoner. Korpset fyller 100 år i 2009. De siste årene har korpset ligget «brakk» pga manglende rekruttering av de unge i nærmiljøet. Høsten 2007 bestemte noen ildsjeler seg for å satse igjen og fikk til et samarbeid mellom kulturskolen og Bjølsen skole. Dette tiltaket har vært meget vellykket og korpset opererer i dag med ventelister. Satsingen er meget tøff økonomisk da korpset må anskaffe nye instrumenter til alle sammen. Det som fantes av instrumenter fra gamle dager var ødelagt».

Morgendagens helter

StatoilHydros korpsstøtte er en del av selskapets langvarige arbeid for å støtte talentutvikling innenfor kultur, idrett og utdanning. Ifølge markedssjef Oddvar Høie er det mange korps der ute som sliter med ressursene og som er helt avhengige av dugnadsånd og frivillig innsats.

Vi ønsket med denne konkurransen å gi korps-Norge en hjelpende hånd. Korpsene har en viktig rolle i norsk kulturliv. Ungdommene rundt omkring i landets korps er morgendagens musikkhelter, og de må vi ta vare på. Vi gratulerer vinnerkorpsene med nye instrumenter, og håper de kommer til stor nytte, sier Høie.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka