Gå til sidens hovedinnhold

Blåste seg til to seire på under en uke

Det har blitt mye kakespising på Hasle Brass den siste tiden. Først rykket de opp i 1.divisjon. En knapp uke senere vant de divisjonen sin i Siddis Brass.

HASLE: – Det var voldsomt på en ukes tid, ler Mari Brenli, en en av de fornøyde musikantene som har lagt bak seg en forrykende uke:

– Wow. Vi klarte det!

Først nådde brassbandet målet de satte seg for noen år siden, men som få av medlemmene den gangen trodde de skulle få til: Å bli et førstedivisjonskorps.

Les også: Fikk skolekorps på døra

– Det var ikke mange som trodde på det, og derfor er det ekstra gøy å få det til. Jeg ble helt satt ut da jeg fikk resultatet, og tenkte bare "wow, vi klarte det!”, sier Nils Apeland, leder i Hasle Brass.

En knapp uke senere deltok Hasle Brass i Siddis Brass i Stavanger. Det gikk ikke dårligere enn at de vant hele 2. divisjon. Dermed ble det marsipankake på øvelse to tirsdager på rad.

Har jobbet målrettet

Både Apeland og Brenli forteller at brassbandet har jobbet målrettet for stadig å høyne kvaliteten:

Les også: Vil gi penger til korps og teater

– Alle valg vi har tatt de siste årene har vært styrt av at vi skulle bli bedre, som for eksempel valg av dirigent og valg av musikkstykker. Etter hvert så vi at målet var innen rekkevidde, og det er en herlig følelse å lykkes, sier Apeland.

– Endelig klarte vi å gjøre alle de tingene vi er flinke på, alle sammen samtidig. Vi er jo tross alt 30 stykker, sier Brenli.

Les også: På Abildsø skole blåser de i musikktimene

Hasle Brass er et ungt brassband – på flere måter. Brassbandet ble startet i 1990, og medlemmene befinner seg i alderen mellom 16 og 50 år. Det er Robert Solberg Nilsen som dirigerer dem. Han er, ikke overraskende, svært fornøyd med musikantene.

– Stor statusforskjell

– Jeg tror det å rykke opp i førstedivisjon er veldig positivt for korpset. Det er hard kamp om musikerne i Oslo, og med dette håper vi å trekke til oss flere flinke og interesserte folk. Det er stor statusforskjell på å være et andredivisjonskorps og et førstedivisjonskorps. Nå må vi jobbe hardt fram mot NM i februar, for å beholde plassen, sier Solberg Nilsen.

Det aller nærmeste målet er imidlertid adventskonserten 1. desember.

– Det er en hyggelig seanse i Hasle kirke, der det alltid kommer mye folk, sier Mari Brenli.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis