Gå til sidens hovedinnhold

Blåtidlig nyttårsrydding

Mens de siste etternølerne rusler ustøtt hjem fra feiringen som startet året før, er det full rulle i Frognerparken.

Frogner: Det nye året har såvidt begynt. Det er kaldt og blått morgenlys som konkurrerer med gatebelysningen. Noen få turister fra fjerne himmelstrøk betrakter Vigelands skulpturer.

Dugnad

På årets første dag skal Ahmadiyya-menighetens medlemmer fra blant annet bydelene Stovner, Furuset, Grorud og Bjerke stå tidlig opp, og utføre en oppgave som brukere av Frognerparken helt sikkert vil sette pris på.

– Vi er flittige brukere av parken og har de siste årene holdt dugnad 1. nyttårsdag og i samarbeid med Friluftsetaten ryddet etter feiringen, forteller en fornøyd generalsekretær Ch: Iftikhar H. Azhar.

Han hadde fått med seg over 70 morgenfriske i alle aldre og søppelsekkene ble mange i løpet av et par timer.

Bare moro

Ved hovedporten er fire smågutter ivrige i gang med å samle sammen utbrent fyrverkeri, stjerneskudd og knuste flasker.

– Det er bare moro å hjelpe til med å rydde. Mange av oss er jo her og leker. Det går greit å stå opp tidlig når en har fri og så er det jo snart frokost, sier Abdul Hadi.

Tradisjon

– Det er aldri vanskelig å få med folk til denne dugnaden. Å holde det rent og ryddig rundt seg er en del av vår lære og tro, sier Zartasht Munir Ahmad Khan, nasjonal leder av Ahmadiyya-menigheten, og deler alle de frammøtte inn i grupper.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka