RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blått opprør mot reservasjonsadgang

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Mange Høyre-topper setter foten ned for helseminister Bent Høies forslag om å gi fastlegene adgang til å reservere seg mot aborthenvisning.

Fristen i høringsrunden er 30. april, men allerede nå sier 18 Høyre-ordførere et klart nei til å gi kommunens fastleger muligheten til å reservere seg mot å henvise sine pasienter til abort, skriver Dagsavisen.

Dersom resten av partiets tillitsvalgte velger å innta samme standpunkt, vil det få konsekvenser for lovendringens gjennomslag ettersom 53 prosent av landets befolkning bor i en Høyre-styrt kommune.

Til Dagsavisen sier ordførerne i Porsanger, Søgne, Vestvågøy, Lindesnes, Bindal, Stryn, Bærum, Fjell, Randaberg, Moss, Ballangen, Halden og Vestby at de likevel vil si nei til sine fastleger dersom regjeringens forslag til lovendring blir vedtatt.

Bare tre stemmer gir Høyre, KrF og Frp det avgjørende flertallet i Stortinget for lovendringen. Ifølge Dagsavisen er flere representanter i begge de to regjeringspartiene motstandere av reservasjonsadgang for fastleger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere