RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble drapstruet i tingretten

Foto: Elisabeth Løsnæs (Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
«Du er død» sto det skrevet på veggen i tingretten med navnet på den tiltalte.

Den tiltalte 40-åringen har blant annet innrømmet trusler og vold mot en 28-åring i saken. Da retten ble hevet til lunsj, ble drapstrusselen oppdaget.

Les saken i Østlands-Posten

«XX du er død 187» sto det skrevet. Mens den tiltalte 40-åringen satt i Larvik tingrett med de to medtiltalte etter trusselsaken den 29. august, forsvarere, aktor og dommertrioen, skrev noen ordene på veggen i gangen i 1. etasje.

- Kode for drap
I rødt sto navnet på den tiltalte skrevet etterfulgt av en ren drapstrussel mot mannen. Nummeret 187 sto nederst, noe 40-åringens forsvarer, Ole Petter Drevland, opplyser er en intern kode i politiet i USA for drap.

– Vi tar det på alvor, sier Drevland til ØP.

Politiet satte i går i gang etterforskning av trusselen.

– Det er opprettet sak og vi undersøker hvem som kan ha vært i området, sier leder for krimavdelingen ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

Drapstrusselen på veggen ved inngangen i Nedre Torggate ble oppdaget da retten tok lunsjpause litt før klokken 11.45 i går. På bakgrunn av vitneobservasjoner kan personen eller personene ha skrevet trusselen mellom klokken 11.30 og 11.45.

Den tiltalte 40-åringen ønsket ikke å kommentere trusselen overfor ØP og henviste til sin advokat. Da retten ble satt etter lunsj opplyste Drevland at hans klient ikke hadde noen formening om hvem som står bak trusselen.

Vitner uteble
To sentrale vitner møtte ikke da andre dag av rettssaken mot den tiltalte 40-åringen, en 21-åring fra Sandefjord og en 22-åring fra Larvik startet i går. 28-åringen som ble truet og slått i Meierigården, og som skulle forklare seg om hendelsen der de tre er tiltalt for trusler blant annet med våpen, møtte ikke. Det gjorde heller ikke hans samboer, en Larvik-kvinne i 20-årene, som var den som varslet politiet da krangelen oppsto 29. august. 40-åringen er også tiltalt for å ha truet henne til ikke å forklare seg for politiet. På papiret sto kvinnen som eier av Alpha gym i Lerkelundveien etter overtakelsen i mai 2011. Det er denne overtakelsen som står sentralt i saken og som ifølge de tiltalte var grunnen til at de oppsøkte 28-åringen.

Politiet jobbet i går med å finne de to vitnene, slik at de kan stille i retten når saken fortsetter i dag. Under rettssaken i går vitnet en politimann om en observasjon han gjorde på Nordbyen kjøpesenter den 28. september i fjor – en måned etter hendelsen i Meierigården. På dette tidspunktet var den tiltalte 40-åringen varetektsfengslet i saken. Det medfører ikke riktighet at 40-åringen skal ha sagt han var fra HA da han troppet opp på gymmen den 29. august, slik ØP skrev i går. Den 28. september så imidlertid politimannen en person med vest merket med Hells Angels prate med 28-åringen utenfor McDonalds. To dager senere, den 30. september, kom 28-åringens samboer til politiet og fortalte at de ikke ønsket at de tre skulle bli tiltalt i saken. Dette opplyste aktor, politiadvokat Torje Arneson, i retten i går. Politiet etterforsket imidlertid videre på eget initiativ.

Balltre og pistol
Et annet hovedvitne, en Sandefjord-mann som ble tilkalt av 28-åringen etter at han hadde blitt slått og truet på gymmen, vitnet i retten og fortalte at han ble oppringt av 28-åringen. Han fortalte at tre-fire stykker hadde hoppet på han og at han trengte bistand. Mannen bevæpnet seg med balltre og dro til gymmen sammen med 28-åringen. Sandefjord-mannen bekreftet at han hadde sett den tiltalte 22-åringen ta ladegrep med en pistol. Mannen bekreftet også at kranglen dreide seg om eierskapet til gymmen og at 28-åringen hadde fortalt han hvordan han hadde gått fram.

– Han ville ha 100.000 kroner av han eller gymmen for 50.000 kroner, forklarte vitnet om bakgrunnen for salget og presset tidligere eier ble utsatt for fra 28-åringen.

Les flere saker i Østlands-Posten

Saken fortsetter i retten onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere