RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HELGE HANSEN (Scanpix)

Ble feiloperert 11 ganger

Sist oppdatert:
Legene kranglet høylytt mens han lå på operasjonsbordet.

Nazif Baker Sadiq droppet smertestillende medisin for å klare å gjennomføre et 20 minutter langt intervju med Altaposten.

- Jeg har spist tusenvis av blant annet Paralgin forte. Da jeg skulle bli operert, for 12. gang, for to og en halv måned siden, fungerte ikke lokalbedøvelsen, selv om kirurgen satte tre sprøyter. Han sa jeg generelt hadde spist for mye tabletter slik at virkningen av sprøytene ble borte. Nå skal jeg tilbake, og denne gangen må jeg legges i narkose for å få unna min 12. operasjon. Jeg har arr overalt i nedre del av magen og området rundt, sier han til avisen.

Kranglet
Etter at Sadiq kom til Norge i 1999 fikk han smerter i mageregionen. Etter fem måneder gikk han til Hammerfest sykehus der en utenlandsk lege ville operere ham for brokk.

En lege klargjorde meg til operasjon, mens den andre sa rett ut at jeg ikke behøvde denne operasjonen. De kranglet foran meg. Da hoppet jeg ut av senga

- Både jeg og legen snakket dårlig norsk. Operasjonen skulle bli starten på mer enn 10 år med sterke smerter, depresjon og operasjon etter operasjon for å rette opp feilen etter den første. Resultatet ble at smertene bare ble verre og verre, sier han.

- Jeg har fått vite at jeg aldri hadde brokk, og skulle derfor aldri vært operert. I 2007 lå jeg klar til nok en operasjon på sykehusrommet mitt i Hammerfest. En lege klargjorde meg til operasjon, mens den andre sa rett ut at jeg ikke behøvde denne operasjonen. De kranglet foran meg. Da hoppet jeg ut av senga, kledde på meg og dro hjem, forteller han.

Ikke erstatning
Kommunikasjonssjef ved Helse Finnmark, Ivar Greiner, bekrefter at det ved flere tilfeller har blitt operert på feil grunnlag. Han sier på generelt grunnlag at det kan være vanskelig å finne svar på smerter i lyskeregionen uten å operere.

Sadiq vurderer nå å ta opp lån for å gjennomføre operasjon i utlandet. Han har fått avslag på erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere