Gå til sidens hovedinnhold

Ble for drøyt for NRK – i morgen skal saken behandles

173 har klaget på at episodene ble fjernet av NRK.

Det ble full ståhei rundt Nicolay Ramms «Japanese Rammshow» i forkant av sommer OL i Tokyo.

Innslaget var en fast post i programmet «Helt Ramm i Tokyo», som var et lettbeint humor- og underholdningsprogram.

Les også: Mening: Slapp av, det er fortsatt mye det går an å kødde med

Fikk slakt

Programmet fikk mye omtale, kraftig kritikk av noen og støtte av andre. Den 27. juli valgte NRK å avpublisere tre episoder av programmet etter mediestormen.

– Det har foreløpig ikke vært mange negative tilbakemeldinger på episodene, men de har vært såpass sterke at vi i formiddag har vurdert innholdet på nytt og kommet fram til at det er riktig å avpublisere, sa Anders Sårheim, fungerende redaktør i Sporten til NRK den gang.

Les også: Mening: Det vi sitter igjen med er ikke særlig morsomt

Men det ble det raskt en endring på. Totalt har det kommet inn 1.539 henvendelser på saken siden Kringkastingsrådet sist hadde møte i juni, 173 av dem dreide seg om at NRK avpubliserte de tre episodene av «Helt Ramm i Tokyo».

Nicolay Ramm selv, var derimot enig i at det var riktig å avpublisere.

– Vi ser nå at vi har tråkket feil. Da er det helt riktig å ta det bort. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sa Nicolay Ramm.

Mange klager på valgdekningen

Av andre saker som står på programmet til Kringkastingsrådet er NRKs valgdekning. 644 av klagene som har kommet inn har dreid seg om den.

De aller fleste av de 664 klagene gjelder saken der en klimapsykolog oppfordret folk til å stemme grønt. Mange av klagerne mener hans MDG-bakgrunn burde fremgått tydeligere.