RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble forsøkt lurt av landeveispirater

Sist oppdatert:
Et eldre ektepar på vei hjem fra handletur i Sverige mistenker at de ble forsøkt svindlet av landeveispirater onsdag ettermiddag.

– Dette var et forsøk på svindel, det er jeg ikke i tvil om, sier Fredrikstad-mannen Åge Larsen (75) om hendelsen i ettermiddag, skriver Fredriksstad Blad.

75-åringen og og kona var på vei hjem fra handletur i Strømstad da de plutselig ble oppmerksomme på en svart Mercedes som blinket på de bakfra. Larsen svingte derfor inn på siden.

– Jeg trodde noe var galt med bilen min, så jeg valgte å stanse, sier han.

Ville ha penger
Men sjåføren i den svarte Mercedesen hadde helt andre hensikter. Han ville nemlig ha penger.

– Heldigvis er jeg en person som tar mine forholdsregler, så jeg valgte å låse dørene. Jeg åpnet så vidt vinduet, og da ville han ha penger til å hjelpe sin syke bror som visstnok ligger på sykehus på vestlandet, sier han.

Kjørte videre
Hendelsen skjedde på svensk side, like ved avkjørselen ned mot Nordby på E6. Personen snakket dårlig engelsk, og Larsen tenkte med en gang på alle sakene han har lest om landeveispirater langs E6.

Nå ønsker han å advare andre mot lignende svindelforsøk.

– Dette luktet svindelforsøk lang vei. Historien hans var meget spesiell, og jeg valgte derfor å lukke vinduet og kjøre avgårde, sier Larsen.

– Ikke stans
F-b.no har også tidligere omtalt landeveispiratene langs E6. Den gangen gikk politiet ut og advarte mot denne typen kriminalitet.

– Piratene står langs veien, og later som om de trenger hjelp med bilen. Men i det øyeblikket noen stanser, så forsøker de å stjele til seg verdier med en gang, opplyste politiet den gangen.

Politiet i Østfold har ikke hørt om lignende episoder på norsk side den siste tiden, men oppfordrer fortsatt publikum til å være våkne.

– Vi har ikke opplevd så mange slike saker på norsk side, rett og slett fordi det ikke er så mange steder å stanse langs E6. Da er det annerledes på den andre siden av riksgrensen. Men vår oppfordring er uansett at publikum bør være våkne når man får slike henvendelser. Ikke stans dersom du er i tvil om hensikten deres, sier operasjonsleder Ingar Signebøen til f-b.no.

Les flere saker i Fredriksstad Blad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere