Ble frastjålet 70 hummer

Foto: Mari Eia Bringedal (op.no)

Verdi: 30.000 kroner.

Natt til onsdag ble sanketeiner med rundt 70 hummere stjålet, skriver op.no.

Kompisgjengen i Helgeroa i Larvik bruker store deler av høsten til å fange hummer. Nå har frekke tyver stjålet fangst til en verdi av 30.000 kroner.

– Dette er simpelt tyveri. Vi tar fri fra jobb og bruker masse tid på dette. Så kommer de nå på slutten og tar alt. Det er ikke greit, men hva skal vi gjøre, sier Øystein Hopsdal Nilssen.

Natt til onsdag ble to sanketeiner stjålet i Helgeroa med til sammen 42 hummere. Samme natt ble en sanketeine med rundt 30 hummer i stjålet i Nevlunghavn.

– Vi følger alle lover og regler, men det er tydelig at noen som ikke følger reglene har fulgt med på oss. Sanketeinen ligger jo nærme båten, men de må ha sett oss for å vite hvor de skulle gå, forteller Thor Ydse.

Hobbyfiskerne er ute og sjekker teinene så ofte været tillater det nå. All fangst samler de i sanketeiner nær land. På slutten av sesongen tas sanketeinene med årets fangst opp.

– Vi er en gjeng som har dette som hobby. All hummer går til eget bruk. Det er sosialt og vi bruker mye tid på det, forteller Øystein Hopsdal Nilssen.

De tror ikke hummerne deres vil ende opp på lokale restauranter og fiskeforretninger.

– Nei, de er blitt veldig forsiktig og all hummer de kjøper skal være merket med nummer som kan spores tilbake til fisker, fangstdato og sted, forteller Nils Gunnersen.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Nå håper fiskerne at folk tenker seg litt om hvis de får tilbud å kjøpe hummer som er umerket.

– Folk bør reagerer hvis de kjøper hummer av noen de ikke kjenner som de skjønner ikke har fanget den selv, sier Thor Ydse.

– Hummerlaget på lørdag hang i en tynn tråd, men heldigvis har vi gode kompiser som hjelper til, forteller Svein Tore Kihle.

Han ble frastjålet en av teinene med 33 hummere natt til onsdag. To netter senere ble tre nye hummer tatt, men denne gange lot de teinen være igjen.

– Jeg tør ikke tenke på hvor mye tid jeg bruker på dette. Vi tuller med at hummerfiske ikke er en hobby, men en sykdom. Heldigvis får vi til å ha hummerlag lørdag. Det hadde vært ekstra trist hvis det måtte avlyses på grunn av dette.

Politiet i Larvik bekrefter at de har mottatt anmeldelse av teinetyveriet.

– Dette er ting vi hører om og vet foregår, men det er sjeldent det blir anmeldt. Det er fordi fiskerne vet det ikke er så mye vi kan gjøre med saken hvis ikke folk har sett noe, sier politioverbetjent og leder for krimavdelingen, Knut Vittersøe.

Les flere nyheter fra Østlands-Posten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.