RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rita Sætran (Tidens Krav)

Ble funnet 1,3 kilometer fra ulykkesstedet

Sist oppdatert:
Den siste av jentene ble funnet 1,3 kilometer nordøst for ulykkesstedet.

- Det var en mob-båt (mann over bord-båt) fra forskningsfartøyet som fant jenta. Sea King-helikopteret fløy henne til sykehuset i Kristiansund, sier politimester Arnstein Nilssen til Tidens Krav.

Se video: Politiet vil undersøke dødsfallene

Les også: Gråter for Mona og Nicoline

Det var en mannlig turgåer som først tok kontakt med politisentralen klokka 18.43 søndag kveld.

- Det var ingen tvil om at han oppfattet situasjonen alvorlig. Han hadde sett de tre jentene leke i området, og kort tid etterpå hørte han skrik. Han ringte oss umiddelbart og vi varslet hovedredningssentralen og sendte ut politipatrulje, forteller Nilssen til Tidens Krav.

Politiet var på stedet et kvarter etter at alarmen hadde gått. Der møtte de turgåeren og den ene jenta, som ikke hadde falt i vannet. Søket ble satt i gang klokken 19.06 og politipatruljen fant ganske umiddelbart den ene jenta i sjøen, og startet med gjenoppliving.

Da hadde hun vært i vannet i 20-30 minutter. Et ambulansehelikopter fra Ålesund, som hadde med dykker og linemann, tok med jenta til sykehuset i Kristiansund hvor arbeidet med å redde livet fortsatte.

Rundt 40 personer fra Røde Kors, politi, ambulanse og brannvesen deltok i leteaksjonen på land. I tillegg deltok et Sea King-helikopter fra Ørlandet, Forsvarets forskningsfartøy, redningsskøyte og losbåt.

Den siste jenta ble tatt opp av vannet klokken 20.18. Hun ble funnet hele 1,3 kilometer nordøst for ulykkesstedet.

Les flere saker på til Tidens Krav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere