Ble gravid fem ganger i løpet av ti år i fangenskap

Foto: Roadell Hickman (AP)

Bortføringsofferet Michelle Knight forteller om mishandling.

10.05.13 15:31

CLEVELAND (NTB-Reuters-AFP): Bortføringsofferet Michelle Knight skal ha fortalt at hun sultet og ble slått i magen i perioder da hun var gravid mens hun satt innesperret i Cleveland.

Det går fram av en politirapport som TV-stasjonen CNN har fått tilgang til. Den inneholder opplysninger fra Knights forklaringer kort etter at hun slapp fri fra fangenskapet.

Hele fem ganger skal Knight ha blitt gravid i løpet av de over ti årene hun satt innesperret. I disse periodene skal hun ha opplevd å sulte i over to uker av gangen.

Deretter skal hun ha blitt slått gjentatte ganger i magen av kidnappingssiktede Ariel Castro. Han ville angivelig sørge for at hun aborterte ved å mishandle og sulte henne.

Myndighetene i Cleveland bekrefter at en av kvinnene aborterte minst fem ganger.

- Måtte være jordmor
Castro reagerte imidlertid annerledes da en av de andre bortførte kvinnene, Amanda Berry, ble gravid. Han bestemte at barnet skulle beholdes, og Knight fikk ordre om å være jordmor, ifølge en kilde i politiet.

Barnet skal ha blitt født i en plastbalje eller lekebasseng. Da den vesle jenta sluttet å puste, truet Castro angivelig med å drepe Knight hvis hun ikke fikk liv i barnet igjen.

- Det mest utrolige er at denne jenta (Knight), som ikke visste noe om fødsler, klarte å ta imot en baby som nå er en sunn og frisk seksåring, sier kilden til CNN.

- Feiret bortføringene
Castro bestemte også at de bortførte kvinnene måtte feire datoen da de ble bortført, ifølge avisa New York Times, som henviser til opplysninger fra søskenbarnet til et av ofrene.

- Han feiret bortføringsdagene som de nye bursdagene deres, forteller søskenbarnet, som ikke ønsker å bli navngitt.

Castro skal både ha servert middag og kake på de aktuelle datoene.

Lenket fast
I løpet av tiåret de ble holdt som fanger, forlot kvinnene Castros hus bare to ganger, ifølge politiet. De gikk ikke lenger enn garasjen og hadde på seg parykker og hatter så de ikke skulle bli gjenkjent.

I perioder satt kvinnene lenket fast i kjelleren, ifølge myndighetene i Cleveland. Særlig den første tiden ble de holdt fra hverandre og plassert i hvert sitt rom.

Castro er blitt siktet for bortføring og voldtekt, og torsdag blir han framstilt for retten. Politiet har ikke lenger grunn til å tro at de to brødrene hans er innblandet i saken. (©NTB)

SISTE: Cleveland Municipal Court satte kausjonsbeløpet til to millioner dollar per sak under fremstillingen torsdag, melder CNN. Ariel Castro er anklaget for å ha holdt tre kvinner og den ene kvinnens datter fanget i flere år i sitt hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.