*Nettavisen* Nyheter.

Ble hun sur?

Foto: (TVNorge)

Kristin Bøgeberg Jonsson (21) tok avskjed med Nordkapp-gjengen.

09.11.09 22:06

(SIDE2): - Du, skjerp deg da, sier Kristin til Lene Hansen (26) når sier at hun kom til å savne henne i «71° nord».

- Det følte jeg ble veldig falskt av henne, men hvis hun virkelig mente det, så var det selvsagt koselig sagt, sier Kristin til Side2. Hun forsto at jentene hun stolte på, Anniken Sand (22) og Lene rottet seg sammen mot henne.

- Alliansen ble for sterk rett og slett, de ble i overtall. Sånn er det bare. Hadde Jan Tore vært den som røyk den første gangen i stedet for Jørgen, så hadde sikkert alt sett helt annerledes ut. Men det er alltid lett å være etterpåklok, sier hun.

I mandagens episode av «71° nord» skulle deltagerne ta seg fra Ålesund til Solvik utenfor Fauske. Underveis blir Kristin satt på lag med Jan Tore Richenberg (40) og det blir det litt småkrangling og kjekling ut av, men hele gruppa klarer til slutt oppdraget. Hallgeir Lundemo (41) forsøkte forgjeves å få flest poeng til sine ferske allierte, men den øvrige alliansen var ikke tvil - Kristin måtte ut.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Forventet
Kristin var ikke i tvil om at hun kom til å trenge frikortet i denne runden, og ble ikke sjokkert da hun ble den som endte nederst på stemmelistene.

De siste episodene har 21-åringens skjebne i realityserien hengt i en tynn tråd, men hun håpet i det lengste at hun og Hallgeirs plan ville fungere.

- Det er som å dolke en venninne i ryggen egentlig, sier Anniken i episoden.

- Hun løy jo, og det hadde hun ikke trengt. Jeg forstår at hun stemte som hun gjorde, men det var unødvendig å la meg tro noe annet, sier Kristin.

Reaksjonen kom at eventyret mot Nordkapp faktisk var over, fikk hun ikke før satt i bilen på vei til hotellet.

- Da strigråt jeg, det bare rant og rant. Jeg var sliten og utmattet, og hadde sagt ha det til alt av både deltagere og crewet. Da gikk det først opp for meg hva slags eventyr jeg var med på. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier hun.

Hun og tvillingsøsteren, Caroline, meldte seg på serien sammen. Men for tvillingsøsteren kolliderte realityønsket med studieplaner, så da ble det bare Kristin som dro på casting.

- Da følte jeg meg litt amputert med en gang, det var jo en plan at vi skulle være to. Både hun og jeg skulle ønsket at det ble begge to. Men hun får søke igjen til neste år!

Slitsomt spill
Det psykiske spillet, som flere av de utstemte deltagerne har snakket om, fikk også Kristin merke på kroppen.

- Ikke bare er man sliten fysisk, men man vet aldri hvem man kan stole på. Det er helt utrolig slitsomt, og mye verre enn en skulle tro. Men jeg har lært veldig mye om meg selv, og at jeg kan yte mye mer enn jeg trodde.

21-åringen har blant annet lært seg å bruke kart og kompass, noe hun lærte bort til Lene og Anniken kvelden før utstemningen.

- Det irriterte meg litt at jeg hadde lært dem å lese av høydeindeksene på kartet kvelden før utstemningen. Da snakket vi også om at kanskje ikke Trine var en så sterk konkurrent allikevel. Vi så jo hvordan det gikk da, ler Kristin.

Bra med kjæresten
Kristin og drøbaksgutten Jørgen Aamodt (21 fant tonen i høst noen uker etter at realityserien var over. Nå er de to kjærester og det går strålende, selv om de bor langt unna hverandre.

- Det går veldig bra med oss. Vi prøver å se hverandre så mye vi kan selv jeg bor i Trondheim, sier hun der hun studerer ved NTNU.

Les mer her:Fant kjærligheten på TV

Klikk på bildet for å forstørre.

«71° nord» ser du på TVNorge mandager klokken 20.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.