Gå til sidens hovedinnhold

Ble hyllet av Stoltenberg

Jens Stoltenberg brukte Stovner videregående skole som prakteksempel i nyttårstalen. Nå ønsker skolen å bli enda bedre.

STOVNER: I sin årlige tale 1. nyttårsdag sa statsministeren følgende om Stovner videregående skole:

«I høst besøkte jeg Stovner videregående skole i Oslo. De har i mange år slitt med høyt frafall. Nå har de tatt tak i problemet. Hver elev blir sett.

Om noen slutter å møte, blir han eller hun tett fulgt opp, skolen tar kontakt med elev og foreldre, det settes inn egne oppfølgingsteam – og skolens representanter møter opp hjemme til henting om det trengs. Også dette handler om å bry seg.

Akkurat som engasjerte arbeidsgivere kan oppnå imponerende resultater ved å bry seg om den enkelte under sykefraværet, har Stovner videregående skole oppnådd imponerende resultater ved å bry seg om elever som står i fare for å falle ut av skolen.

Skvatt i sofaen

Det er disse som er framtiden vår. Vi vet at det beste vi kan utstyre dem med er kunnskap. Kunnskap trumfer alt».

Rektor på Stovner videregående skole, Arvid Helland, forteller til Lokalavisen Groruddalen at han skvatt til i sofaen da han hørte talen til statsministeren.

– Jeg ble veldig overrasket, men det var utrolig hyggelig, sier Helland.

Imponerende resultater

Stovner videregående skole kan i 2008/2009 vise til imponerende resultater.

Mens andre skoler sliter med et frafall på 33 prosent, ligger det på bare fire prosent på Stovner.

– Vi har ikke oppnådd de gode resultatene som følge av raske endringer. Skolen har jobbet systematisk i mange år, forteller rektoren.

De siste årene har skolen klart å skape et spennende og variert undervisningstilbud, i tillegg til at hver enkelt elev får tett oppfølging av både inspektører og rådgivere.

Denne kombinasjonen er god som gull mener Helland.

– Det er spennende å være her, sier rektoren, som poengterer at de gode resultatene aldri hadde blitt oppnådd uten et sterkt samarbeid mellom de ansatte på skolen.

Nå gleder Arvid Helland seg til fortsettelsen.

– Lovordene fra Stoltenberg gir oss et løft, men det forplikter også. Vi er ikke fornøyde med et frafall på fire prosent. Vi kan bli enda bedre, og det skal vi jobbe hardt for å få til.

Stolte elever

Elevrådsleder, Anna Landup, var godt fornøyd med at Stoltenberg brukte Stovner videregående skole som eksempel foran hele Norges befolkning.

Hun forteller at skolens elever fikk god kontakt med statsministeren, da han var på besøk i høst.

– Han gjorde inntrykk på oss, men vi gjorde nok inntrykk på han også. En statsminister besøker mange skoler i løpet av et år, men han husket oss, sier Anna Landup.

Nestleder i elevrådet, Maria Kristine Bækkelie, tror nyttårstalen til statsministeren vil bedre skolens renommé og rykte i tiden som kommer.

– Det var kanskje problemer på skolen for mange år siden, og det henger igjen blant folk.

– Men nå er det ingen som lenger har noen grunn til å tvile på Stovner videregående skole, sier nestlederen til Lokalavisen Groruddalen.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå