Gå til sidens hovedinnhold

– Ble ikke ødelagt i luften

Air France-flyet gikk ikke i oppløsning i luften, viser den foreløpige etterforskningen.

Air France 447 som styrtet i Atlanterhavet 1. juni, gikk ikke i oppløsning i luften som tidligere antatt, men styrtet ned i havet og ble ødelagt under sammenstøtet, viser den innledende rapporten.

Den franske havarikommisjonen la fram den foreløpige rapporten under en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Granskere fra havarikommisjonen har kommet fram til denne konklusjonen etter å ha undersøkt flyets vrakdeler som er funnet drivene i Atlanterhavet.

Videre forteller havarikommisjonen at flytevestene om bord i flyet ikke ble oppblåst, melder nyhetsbyrået AP.

- Hastighetsmålere var en faktor
Granskerne opplyste også at defekte hastighetsmålere var en faktor, men ikke årsaken til flyulykken. Tidligere har det blitt spekulert på at de defekte hastighetsmålerne forårsaket selve styrten.

228 mennesker var om bord i Airbus A330-flyet, og alle er bekreftet omkommet. Hittil har letemannskaper funnet 50 omkomne drivende i havet. 35 av dem er identifisert. Tre nordmenn er blant de omkomne, men det er ennå usikkert om de er blant de identifiserte.

Søker etter svarte bokser
Flyets ferdskriver, også kalt de svarte boksene, ligger på havbunnen og er ennå ikke lokalisert. Håpet om å finne dem er i ferd med å renne ut fordi boksene avgir sterke signaler i kun 30 dager etter havariet.

Letemannskaper vil likevel fortsette søket etter ferdskriveren i ytterligere ti dager, opplyser franske luftfartsmyndigheter.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken