*Nettavisen* Nyheter.

Ble ikke satt på flyforbudsliste

Kailua (NTB-Reuters): Amerikanske myndigheter hadde ikke nok urovekkende opplysninger om den nigerianske antatte flyterroristen til sette ham på flyforbudslisten.

27.12.09 04:25

Det opplyser en tjenestemann i president Barack Obamas regjering til nyhetsbyrået Reuters.

Umar Farouk Abdulmutallab (23) ble lørdag kveld formelt siktet for å forsøke å sprenge seg selv i lufta om bord på et passasjerfly på vei mot landing i Detroit første juledag.

23-åringens navn var registrert i Terrorist Identities Datamart Environment, etterretningstjenestens database over terrorister og antatte terrorister. Men myndighetene hadde ikke tilstrekkelig informasjon om Abdulmutallab til å sette ham på listen over folk som nektes å reise med fly.

Den foreløpige etterforskningen det føderale politiet FBI har utført, tyder på at 23-åringen skal ha brukt det høyantennelige plastiske sprengstoffet PENT, som er det samme som den såkalte «skobomberen», Richard Reid, brukte da han forsøkte å sprenge et fly på vei til USA i 2001.

Amerikanske myndigheter opererer med forskjellige lister over personer som anses være en sikkerhetsrisiko. Listen Abdulmutallab står på består av om lag 550.000 navn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag