RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble kastet 45 meter

Foto: Faksimile (WFMY News 2)
Sist oppdatert:
Naboen ble drept av tornadoen, men Cindy Busick gjemte seg i badekaret da tornadoen tok huset.

- Jeg forstår ikke at jeg lever, forteller Cindy Busick i Sanford i North Carolina. Hun og hunden Bella gjemte seg i badekaret men tornadoen løftet hele huset opp av bakken. Busick og Bella ble kastet 45 meter. Hun og hunden ble begravet i skrot.

Siden torsdag har over 240 tornadoer herjet i 14 delstater i USA. Over 45 mennesker er omkommet. Verst rammet er North Carolina der 23 er døde, 130 skadd og mer enn 84.000 mennesker uten strøm. i tillegg er en rekke uten bolig. Blant dem er Busick.

Så tornadoen komme
- Jeg skrek og skrek helt til noen fant meg. Jeg kan ikke forstå at jeg er her i dag, forteller hun. Naboen Michael Hunter var ikke like heldig. Han ble funnet død i restene av sitt hus. Det som kan ha reddet kvinnen var at hun så tornadoen før den traff.

- Jeg så tilfeldigvis ut av vinduet og så tornadoen komme mot huset mitt. Jeg ringte min søster og sa farvel til henne, forteller hun til WFMY News 2. Samtidig la hun seg i badekaret og søsteren var på telefonen gjennom hele den grufulle hendelsen.

Baby forsvant ut av armene
Busick er ikke den overlevende som som kan fortelle dramatiske historier fra innsiden av en tornado.

21 år gamle Jonathan Robinson i Dunn i North Carolina kastet seg inn i skapet med kusinens 3 måneder gamle baby i armene da tornadoen kom. I det han kom inn i skapet, rev tornadoen vekk tak og vegger på huset og dro babyen ut av armene han, skriver Fox News.

Hus snudd 180 grader
- Jeg så ham forlot armene mine. Så sterk var vinden, sier Robinson til Associated Press. Barnet forsvant opp mot de mørke skyene. Noen minutter senere ble barnet funnet bevisstløs under et trebord. Den lille gutten ble fraktet til sykehuset der de konstaterte at han bare hadde mindre skader.

Justin Dunlow ba til Gud da husveggene falt over ham og barna. - Jeg kan erstatte huset, men ikke mine to barn, sier han. Audrey McKoy i Bladen County i North Carolina gjemte seg i vaskerommet mens de hørte tornadoen knekke trær og ødelegge hus utenfor. Da de gikk ut av huset tok det litt tid før de skjønte at deres eget hus var snudd 180 grader.

Tornadojegere
Med de årlige tornadosesongene kommer også tornadojegerne som risikerer liv og helse for å komme tett innpå de voldsomme værfenmomenene. En gruppe filmet denne videoen nær Jackson i Mississippi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere