Gå til sidens hovedinnhold

- Ble lagt i bakken og dratt etter håret 10-12 meter

Skuespiller tiltalt for vold mot eks-kjæresten:

Kvinnen forklarte også i retten at hun trodde hun skulle dø da hun ble banket av eks-kjæresten. Skuespilleren lo av den fornærmede da hun forklarte seg, og ble irettesatt. Mannen nekter straffskyld etter tiltalen.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Mandag møtte skuespilleren i 20-årene i retten tiltalt for 16 forhold.

Han er blant annet tiltalt for vold mot en eks-kjæreste, og for å ha slått til en profilert fotballtrener, etter å ha presset ham for 100.000 kroner. Voldsepisoden skjedde i slutten av august i 2018.

En kjent norsk regissør er kalt inn som vitne i rettssaken.

Etter det Nettavisen erfarer skal treneren noe tid etter voldsepisoden ha kjent igjen skuespilleren fra en populær norsk film, som ble spilt inn for noen år tilbake.

Mannen i 20-årene må også svare for anklager om hallikvirksomhet av to kvinner. Han er også under etterforskning i en grov narkotikasak, hvor han er siktet for medvirkning til oppbevaring av et tosifret antall kilo kokain.

Den tiltalte mannen nekter straffskyld for de nevnte handlingene.

Møttes på jobb på filmfestival

I retten startet eks-kjæresten med å forklare hvordan hun hadde blitt kjent med den tiltalte mannen.

- Jeg møtte ham på filmhøsten i 2014, jeg var reporter i TV 2, han var skuespiller. Jeg så ham igjen på filmfestivalen i Haugesund i august 2014. Der ble jeg forelsket i ham. I begynnelsen var han for meg en prins.

- Han hjalp meg med mye, med å fikse bilen, handlet mat og pusse opp. Jeg bodde alene og han tok vare på meg.

Kvinnen roste sin eks-kjæreste for å være en god skuespiller, og flink til å skrive manus. Hun fortalte også at det første året var mannen i 20-årene aldri fysisk voldelige mot henne.

- Men han kunne være verbal og manipulerende. Jeg vil beskrive det som psykisk terror. Han trykket meg ned, og sa at han ikke kunne skjønne at jeg var journalist siden jeg var så dum. Han kalte meg også tilbakestående, sa kvinnen gråtkvalt i retten.

Flere ganger under sin forklaring måtte den fornærmede kvinnen ta til tårene. Hun fortalte også at hun aldri hadde vært så forelsket tidligere. Men hun fortalte også at hun vinteren 2018 skjønte at hun måtte komme seg ut av forholdet.

- Han fikk økt pengebruk, og begynte å være med folk jeg ikke synes er bra, som jeg kjenner fra bransjen. Noen av dem brukte blant annet narkotika.

Natt til lørdag 8. september 2018 hadde kvinnen vært ute på byen med kollegaer. Etter at utestedene hadde stengt, bestemte hun seg for å oppsøke den nå tiltalte mannen.

Han hadde blant annet ikke besvart telefonoppringninger fra henne. Etter hvert ringte han opp igjen og sa at han hadde besøk.

Men da den fornærmede kvinnen trappet opp på døren, ble hun avvist av skuespilleren, og han ville ikke at kvinnen skulle komme inn. Den fornærmede mistenkte at han hadde besøk av en annen kvinne og ville ha dette bekreftet.

Mannen i 20-årene gikk etter hvert ut i gangen, utenfor leiligheten, hvor de fortsatte å krangle.

- Dratt etter håret i 10-12 meter

Krangelen utviklet seg ute på gangen utenfor leiligheten til skuespilleren.

- Han la meg i bakken og dro meg etter håret i gangen. Jeg tror jeg ble dratt 10-12 meter. Så slapp han meg like ved heisen, sa kvinnen gråtende i retten.

Hun fortalte også at hun ikke var stolt over sin egen oppførsel.

- Jeg vet jeg ikke oppførte meg noe bra. Jeg sparket, klorte og lugget ham. Men jeg hadde aldri trodd at det skulle ende med dette, at han ville skade meg slik.

Ifølge kvinnen gikk hun inn igjen i leiligheten, etter at voldsepisoden utenfor leiligheten hadde skjedd. Der fortsatte de å krangle.

- I gangen inne i leiligheten begynte han å slå meg. Jeg husker at jeg tenkte at "nå dør jeg". Han slo meg fire ganger med knyttet neve i ansiktet. Jeg falt, og husker ikke om jeg besvimte. Men jeg så det var masse blod, og jeg trodde han hadde knust ansiktet mitt. Jeg lurte også på hvor alt blodet kom fra, sa kvinnen.

Etter slagene skal kvinnen ha blitt påført hjernerystelse og kul i pannen. Hun mistet også håret i et området på hodet etter å ha bitt dratt etter håret.

Den tiltalte mannen sa under sin forklaring at han hadde slått kvinnen, men at det var med flat hånd.

- I utgangspunktet er jeg ikke en voldelig person. At jeg har så mange saker på meg skyldes tilfeldigheter og uflaks, sa skuespilleren på spørsmål fra politiadvokaten om han er en voldelig person.

Ifølge kvinnen skal skuespilleren også ha truet med å spre sexvideoer av de to, dersom hun anmeldte skuespilleren.

- Jeg skal knuse deg, og ødelegge livet ditt. Jeg skal spre sexvideoene.

Mannen er også tiltalt for dette.

Kvinnen fortalte videre om at hun var svært lei seg i tiden etter voldsepisoden. Gråtende fortalte hun om depresjoner, og at livet så mørkt ut.

- Det var så grusomt å tenke på at jeg hadde vært sammen med en slik mann. Jeg tenkte det.

Etter hvert kom politiet til stedet, og det var skuespilleren selv om ringte dem, rundt klokken 04.15 voldsnatten. Han forklarte da at han var blitt angrepet av eks-kjæresten som hadde oppsøkt ham hjemme den aktuelle natten.

Var av og til sjalu

- Var det noe sjalusi, eller konflikter knyttet til dette? Spurte mannens forsvarer.

-Ja. Iblant. Han var ofte borte om natten.

- Hvordan reagerer du når du blir sjalu?

- Det kan godt være jeg hever stemmen, men jeg blir usikker og lei meg.

Forsvareren leste opp fra et tidligere avhør, der den fornærmede kvinnen hadde forklart at hun kunne heve stemmen når hun blir sjalu. I retten sa hun at hun også blir usikker og lei seg. Bonde gjorde også et poeng av at det har kommet frem under etterforskningen at kvinnen kunne bli utagerende når de kranglet.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg har temperament. Kan heve stemmen, noen ganger gråter jeg, men jeg har aldri skadet ham.

Kvinnen svarte også nei på spørsmål fra forsvarer om hun noen gang har slått den tiltalte mannen.

- Tenker du at du ikke har noe skyld i det som skjedde? spurte forsvareren.

-Selvfølgelig, jeg skammer meg over at jeg dukket opp hos ham og ble utagerende. Det er dårlig oppførsel av meg. Men man trenger ikke å mishandle et annet menneske. Jeg vet at jeg ikke oppførte meg bra, det står jeg for, sa kvinnen.

Under rettssaken gråt kvinnen flere ganger. På et tidspunkt satt den tiltalte skuespilleren og lo mens hun forklarte seg, noe som fikk bistandsadvokaten til kvinnen, Kim Gerdts, til å gripe inn.

- Dersom tiltalte ikke kan oppføre seg når min klient forklarer seg om grotesk vold, eller dersom han ikke er gammel nok til å oppføre seg, kan han forlate salen.

Den tiltalte mannen repliserte med at latteren kom fordi han var nervøs. Etter en ordveksling fortsatte rettssaken.

Fotballtrener: - Opplevde det som torpedovirksomhet

Fotballtrenerne som skal ha blitt presset til å betale 100.000 kroner, og utsatt for vold av skuespilleren, vitnet også i retten. Det var 26. august i fjor, etter en cupkamp, at treneren skal ha blitt oppsøkt av skuespilleren på fotballbanen. Han hadde med seg fire kamerater.

To dager tidligere hadde skuespilleren også oppsøkt treneren på hans egen bolig. Bakgrunnen var at skuespilleren mente at sønnen til treneren skyldte penger til en av hans venner. Skuespilleren hadde tatt på seg å kreve inn gjelden som en "vennetjeneste".

Skuespilleren skal også ha truet treneren med at dersom han ikke fikk pengene ville han slå inn fjeset til både treneren og sønnen, brekke bein og knuse leiligheten og bilen til treneren.

- Han truet meg, og sa han skulle ha pengene. Stemningen var hissig, men jeg var ikke observant på at det skulle kommet et slag. Jeg trodde ikke vi var der. Det er ikke vanlig i min verden, sa treneren i retten.

- Hvordan har du opplevd hendelsen, ble du redd? spurte politiadvokat Rådal.

- Ja, man blir redd, særlig med de truslene som kom mot familien. Det er det som er verst, naturlig nok tenker jeg på det som far. Jeg har også følt en del på at friheten er berøvet. Når jeg skal på jobb og ulike steder meg jeg seg meg rundt, og over skulderen. Jeg føler jeg må se etter personer med hettegenser, sa treneren.

- Inntil den fredagen (dagen skuespilleren kom hjem til treneren) gikk jeg ubekymret i livet mitt. Frihetsberøvelsen er det som er mest irriterende. Det er ikke noe som går bort etter en dag, eller to-tre. Selv om jeg får beskjed om at han ikke får lov til å være i nærheten av meg, så går man fortsatt rundt med bekymring for familien, at jeg selv kan bli tatt. Kanskje ikke av ham, men av andre han kjenner. Jeg vil si at jeg er utsatt for torpedovirksomhet.

Fotballtreneren påpekte også at han «til dels» er en offentlig person.

- Det er lett å finne ut hvor jeg er. Er man litt fotballinteressert er det jo bare å søke opp og se at jeg er på den og den kampen. Det han har gjort er ikke slik det norske samfunnet fungerer. Han opererer på siden av samfunnet.

Flere ulike avdelinger i Oslo politidistrikt har bidratt i etterforskningen mot den nå tiltalte skuespilleren.

Filmet voldshandling

Forrige uke ble det tatt ut en ytterligere tiltale mot mannen som gjelder grov vold. I tiltalen går det frem at den fornærmede mannen ble slått, og deretter kneet og sparket gjentatte ganger i hodet og overkroppen.

Voldshendelsen er filmet på video, som skal ha blitt delt i sosiale medier. Nettavisen har sett den. Videoen viser den fornærmede mannen komme inn i en leilighet. Utenfor bildet dukker plutselig skuespillere opp. Han slår først mannen hardt i ansiktet.

Når mannen bøyer seg ned, blir han raskt angrepet på nytt, nå kneet flere ganger mot hodet. Episoden skjedde 28. august i fjor.

Det er usikkert om den siste voldshandlingen blir behandlet i denne rettssaken.

Forsvarer for skuespilleren, Petter Bonde, sier at hans klient nekter straffskyld, men ønsker ikke å utdype dette.

Mannen sitter varetektsfengslet i kokainsaken, men er blitt flyttet fra Halden til Ullersmo fengsel grunnet tre voldsepisoder. Mannen er siktet for alle disse forholdene.

Dømt i «sexfelle-sak»

Da han kom inn i rettssalen var han iført en mørk grå treningsjakke med hette, sorte bukser og hadde halvlangt svart hår. Han ble eskortert av to politibetjenter.

Skuespilleren er tidligere dømt for flere voldshandlinger, i tillegg til en rekke andre forhold. Han ble blant annet dømt for vold så sent som i august i fjor.

I 2013 ble han også dømt og utpekt som hjernen i den såkalte «sexfelle-saken».

Han truet, mishandlet og presset flere menn for penger etter å ha lokket mennene med lovnader om sex med unge kvinner.

Kommentarer til denne saken