*Nettavisen* Nyheter.

Ble levende begravd

Foto: Helge Grønmo (Helge Grønmo)

- Det skjedde så fort. Jeg forsto lite selv om folk skrek til meg, sier Christian Winkelmann (16).

14.02.11 18:52

Søndag ble Christian Winkelmann (16) levende begravd i snømassene. I formiddag ble han utskrevet fra sykehuset, med kun litt vondt i nakken, skriver Avisa Nordland.

- Det skjedde så fort. Jeg forsto lite selv om folk skrek til meg. Så kom snømassene og jeg ble begravd. Jeg hadde ikke en sjanse, sier den 16 år gamle utvekslingsstudenten

Første tur
Søndag var han på sin alle første skitur i alpinanlegget i Glomfjord. Sammen med venner fra Meløy videregående skole hadde han gjort unna den første turen i bakken. Men så skjer det.

- Vi var litt utenfor hovedløypa. Jeg trodde at alle som ville kunne kjøre her. Det var mange spor og jeg forsto ikke at det var advart mot snøskred, sier 16-åringen, som har bodd hos vertsfamilie i Neverdal i seks måneder.

Husker lite
Christian ble begravd i snømassene som kom rullende. Han ble kastet nedover og forsvant i snøen. Men den ene hånden hans var synlig. Christian tror selv det var derfor letemannskapene fant han så fort. Selv husker han svært lite.

- Jeg er blitt fortalt at det tok sju minutter fra raset gikk til de fant meg.

16-åringen ble umiddelbart sendt til Nordlandssykehuset i Bodø. Der ble han sjekket og i går formiddag skrevet ut.

Trodde han skulle dø

- Jeg har litt vondt i nakken, det er det hele, sier han. Ved siden av 16-åringen sitter faren, Jorg Winkelmann, som kom direkte fra Tyskland da han hørte om ulykken.

- Vi ble vettskremt, vi trodde han skulle dø, men nå er vi bare glade for at det gikk så veldig bra likevel, sier faren.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag