NEW YORK (Nettavisen): Denne uken startet rettssaken mot Ghislaine Maxwell, som i flere år var både kjæresten til og den nærmeste medarbeideren til den pedofile mangemilliardæren Jeffrey Epstein.

Se video fra rettslokalet her:

Ifølge tiltalen skal Maxwell ha hjulpet sin tidligere partner, avdøde Jeffrey Epstein, med å rekruttere og misbruke flere unge jenter og kvinner.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

- Det ble begynnelsen på et mareritt

Da aktor i saken, assisterende statsadvokat Lara Pomerantz, startet sitt foredrag mandag kveld norsk tid, begynte hun med å fortelle historien om den 14 år gamle jenta «Jane», som første gang ble kontaktet av Ghislain Maxwell og Jeffrey Epstein helt tilbake i 1994.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

- Dagen hun møtte de to ble starten på hennes verste mareritt, sa Pomerantz i sitt innledningsforedrag, som Nettavisen på grunn av koronarestriksjoner måtte følge fra et naborom.

- «Jane» var bare en ung jente i juli 1994 og satt ved bordet på en leir for talentfulle barn, da en kvinne og en mann kom bort til henne. Mannen fortalte at han ga bidrag til unge studenter. Det ble begynnelsen på et mareritt. De to var rovdyr, sier Pomerantz.

Les også: - Her hadde hun gruppesex med jenta og milliardæren

- «Jane» var bare 14 år gammel og ble invitert til Palm Beach. Der dro hun med sin mor, med et løfte om at «Jane» skulle få et stipend av Epstein. Og etter det begynte «Jane» å tilbringe masse tid der. Men hun var bare 14 år gammel, hun var et barn, mens Epstein var tidlig i 40-årene og Maxwell var tidlig i 30-årene, sa aktor i retten.

Ifølge aktor var dette begynnelsen på et seksuelt misbrukt som varte i over et tiår.

- Men hun var ikke alene, sa Pomerantz, som også trakk frem tre andre kvinner som skal forklare seg under rettssaken mot Ghislaine Maxwell, kvinner som har fått pseudonymene «Annie», «Kate» og «Caroline».

Les også: Stort hull i dekningen av de viktigste sidene av Rød Larsen-saken

- Hun serverte jentene til Epstein

Pomerantz sa i sitt innledningsforedrag at flere av kvinnene som ble seksuelt misbrukt av Maxwell og Epstein ble tatt med på shoppingturer og spurt ut om både fremtidsdrømmer, skole og familie før misbruket startet.

Aktor trakk frem Maxwell som den som skulle normalisere det seksuelle misbruket jentene ble utsatt for.

- Hun fikk jentene til å føle seg trygge før de ble misbrukt. Hun fulgte dem inn i rommene der de ble misbrukt, og noen ganger var hun også til stede under misbruket, for å normalisere det. Hun serverte jentene til Epstein slik at de ble misbrukt, sa Pomerantz i prosedyren.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

Misbruket av de fire jentene, som for tre av jentene skal ha skjedd i perioden 1994 til 1997, og for en av jentene i perioden 2004 til 2014, fant sted i en av Epsteins boliger i på Manhattan i New York, i Palms Springs i Florida, på hans Ranch i New Mexico eller på en av hans øyer på Jomfruøyene.

Les også: «Epstein hadde tre jenter om dagen»

- Massasjerom med bilder av nakne kvinner

I flere av disse boligene skal Epstein ha hatt massasjerom hvor det seksuelle misbruket fant sted. Og ifølge aktor skal rommene ha vært fylt med bilder av nakne kvinner.

- Hun skulle få jentene til å føle seg «trygge» når de hadde sex med Epstein. Og de gjorde det under et dekke av at det skulle være en massasje, sa aktor.

Les også: - Noen svært mektige personer er redde for hva Ghislaine Maxwell har å si - nå må dere holde henne i live!

- Massasjene var skalkeskjul. Og Ghislains rolle var noen ganger å massere jentene foran Epstein og så lokket hun jentene til å massere Epstein.

Deretter gikk hun detaljert gjennom hvordan Epstein skal ha misbrukt flere av jentene seksuelt på massasjerommene.

- Hun manipulerte dem

Aktor dro hele tiden frem Ghislain Maxwell som den som hjalp Epstein til å misbruke de aktuelle jentene.

- Ghislaine var i rommet da «Jane» ble sexmisbrukt, for å få det til å føles normalt ut. Maxwell kledde også av seg foran henne og var i rommet da «Jane» og Epstein hadde sex, sa aktor i retten.

- Men selv om hun ikke alltid var i rommet, så visste hun hva som skjedde.

- Når hun sender en 14 år gammel jente inn i et rom med en voksen mann, så visste hun eksakt hva som kom til å skje, sa statsadvokat Pomerantz i retten.

- Lovet dem hele verden

Ifølge statsadvokaten vedvarte dette sexmisbruket frem til «Jane» var 16 år gammel.

Aktoren hevdet også at Ghislain Maxwell motiv for jobben hun gjorde for Epstein var å kunne opprettholde luksuslivet hun hadde blitt vant med.

- Fremgangsmåten var at de etter å ha fått hørt om disse jentenes største drømmer og håp, så lovet de dem hele verden. Flere av jentene kom fra vanskelige kår, og de to fikk jentene til å tro på at deres drømmer skulle komme i oppfyllelse.

Pomerantz fortalte at man i løpet av rettssaken vil høre vitnemål fra de fire jentene som vil blottlegge hvordan Maxwell skal ha lokket dem til å ha sex med Epstein, og i et tilfelle også fraktet en av jentene fra en stat til en annen for å bli seksuelt misbrukt av Epstein.

- Startet et pyramidespill

- Men, mens de i begynnelsen brukte massasje for å begå seksuelt misbruk, og jobbet hver for seg, så startet de til slutt opp et pyramidespill der de selv ikke måtte gjøre noe - men der de oppmuntret andre jenter til å rekruttere jenter til dem, sa aktor i innledningsprosedyren.

Les også: Sexskandale-flyet: Krever få ut navnene på alle passasjerene

- De endte opp med å gi flere hundredollarsedler til stakkarslige barn for å få dem til å gi ham en massasje. Og Ghislaine, hun kunne bare ringe til disse jentene og booke inn massasjer for Epstein, sa aktor i retten.

- Og ingen, ingen av disse jentene var noen proffe massører, de var barn. Og Ghislaine hadde en fremtredende rolle i dette misbruket. Hun var farlig og hun var et rovdyr, sa aktor, som hevder hun vil legge frem bevis for dette i retten.

- Epstein manipulerte alle, inkludert Ghislaine

Mens aktor Pomerantz hamret løs på Ghislaine Maxwell, brukte forsvarsadvokat Bobbi Sternheim sitt innledningsforedrag på å hamre løs på de fire kvinnelige ofrene i saken.

Men aller først tok hun Ghislaine i forsvar på følgende måte.

- Helt siden Eva ble fristet til å spise av eplet som hun ble gitt av Adam, så har kvinner fått skylden for det menn har gjort, sa Bobbi Sternheim til juryen.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

Forsvarsadvokaten sier Ghislaine Maxwell nå får skylden for det Jeffrey Epstein gjorde før han tok sitt liv på sin cellen i sommeren 2019 her i New York City.

- Jeffrey Epstein manipulerte alle, inkludert Ghislaine Maxwell, sier Sternheim .

Og nå er hun blitt gjort til en syndebukk og en lynavleder. Hun fyller hullet etter Epstein og hun fyller også en stol, sa forsvarsadvokaten.

- Hukommelse, manipulasjon og penger

Deretter hamret hun løs på de fire kvinnene som skal forklare seg om Ghislaine Maxwell, og hevdet at alt dreide seg om «memory, manipulation and money», eller «hukommelse, manipulasjon og penger», som det heter på norsk.

- Disse fire kvinnene vil ikke komme med noen eksakte datoer, de vil fortelle historier som har endret seg over tid, og de har endret historiene ved å inkludere Ghislaine Maxwell, fordi de var klare for en «payday», sa forsvarsadvokaten, og viste til hvor mye penger de fire kvinnene skal ha fått fra Epsteins fond, Epstein Victims' Compensation Fund.

Les også: - Mektige menn er redde for hva Ghislaine Maxwell vil si

Bobbi Sternheim sier hun også vil føre såkalte ekspertvitner som vil si noe om hvordan hukommelse kan endre seg over tid og bli «forurenset».

Men forsvarsadvokaten pekte først og fremst på at de fire kvinnene er blitt «manipulert« og «lokket» av alle pengene som ligger i saken.

Les: Epstein-dødsfallet: - Det var «den perfekte stormen av tabber»

- Jo mer samarbeid, jo mer penger

- Pengene disse kvinnene allerede har fått, kommer fra fondet Epstein Victims' Compensation Fund. For å få disse pengene har de måttet komme med påstander om hva de ble utsatt for. Og jo mer de samarbeider med myndighetene, jo mer penger får de. De har således fått mye penger fra fondet ved komme med påstander om Jeffrey Epsten og Ghermaine Maxwell, sier Sternheim.

Les også: Stort hull i dekningen av de viktigste sidene av Rød Larsen-saken

Forsvarsadvokaten reagerer sterkt på at de fire kvinnene har fått utbetalt store beløp, uten å måtte føre bevis for hva de har blitt utsatt for.

- Da vi hadde oppgjøret etter 9/11 måtte man føre skikkelige bevis, mens for disse kvinnene del handler det bare om hukommelse, sa Sternheim i retten.

Deretter tok hun for seg vitne etter vitne.

- Da han døde, endret alt seg

- «Jane» var et musikalsk talent som Jeffrey Epstein sponset. Og både hun, hennes brødre og moren dro til Jeffrey Epsteins bolig noen ganger i Palm Springs. Men det er interessant å dra frem at bare en måned før Jeffrey Epstein ble arrestert i 2019, så ville ikke «Jane» ha noe med hans straffesak å gjøre. Men da han døde, endret alt seg. Da kom tanken om penger, og hun kontaktet en advokat, sa Sternheim.

Les også: - Noen svært mektige personer er redde for hva Ghislaine Maxwell har å si - nå må dere holde henne i live!

- Og så, etter Epsteins død, husker hun plutselig alle disse grufulle tingene, og hun plasserer Ghislaine Maxwell i sentrum av det hele.

- Men før dette hadde verken hennes mor, hennes brødre eller noen i familien hørt om det påstått misbruket, sier forsvarsadvokaten, som deretter dro frem at «Jane» i dag er en suksessrik skuespiller.

- «Jane» har fått fem millioner dollar

- Hun er proff med tanke på spille roller.

- Og så vil jeg gjerne at juryen skal vite at de som hevder de er offer under denne rettssaken, har fått penger av å reise krav mot Epstein-fondet. «Jane» har fått hele fem millioner dollar av fondet. Hun husket ingenting av dette før Epstein døde, derfor ber jeg dere om å være kritiske til det hun vil fortelle i retten, sa Sternheim.

Deretter gikk hun til angrep på «Annie», en kvinne som skal ha blitt seksuelt misbrukt på Epsteins gård i New Mexico, og som i dag er en 41 år gammel terapeut.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

- Det hun hevder skjedde der, tenkte hun ikke noe over før noen overtalte henne til det senere, sa forsvarsadvokaten i retten, og dro frem at «Annie» så langt har fått 1,5 millioner dollar av Epstein Victims' Compensation Fund for de påståtte overgrepene.

- Hun sendte foto av seg selv til fengselet

Den tredje kvinnen, «Kate», var en jente som levde et jetsetliv, og som på et tidspunkt var sammen med en mann som var dobbelt så gammel som henne. Hun var over den seksuelle lavalderen i Storbritannia og det var hun også da hun kom til New York. Hun vil i retten også innrømme at hun hadde et narkomisbruk og at det har gått ut over hennes hukommelse, sa forsvarsadvokaten i retten.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

Ifølge Sternheim opprettholdt «Kate» også kontakt med Epstein etter at han ble dømt i 2008, etter at han erklærte seg skyldig i å ha anskaffet en person under 18 år til prostitusjon.

- Hun sendte til og med foto av seg selv til ham i fengsel, sa Sternheim til retten, om «Kate», som i dag er en 44 år gammel kvinne.

- Da Jeffrey Epstein døde, pekte også hun på Ghislaine Maxwell. Men denne kvinnen er ikke noe offer, selv om hun har fått 3,25 millioner dollar av Epstein Victims' Compensation Fund for påstandene hun har kommet med, fortalte advokaten.

Les også: Sexskandale-flyet: Krever få ut navnene på alle passasjerene

«Caroline» fikk 3,5 millioner dollar

Sternheim tok til slutt for seg «Caroline», som skal ha blitt misbrukt av Epstein i perioden 2002 til 2004.

- Men også hun har en broket fortid med narkotikamisbruk. Og heller ikke i dette tilfellet har Ghislaine Maxwell noen rolle. «Caroline» ble nemlig introdusert til Jeffrey Epstein av Virginia Giuffre, og fikk betalt av Epstein for å gi ham massasje, sa advokaten.

Les mer: - Jente (15) forsøkte å svømme fra «sex-øya»

- Hun har tidligere gått til søksmål mot Epstein to ganger, men har aldri nevnt Ghislaine Maxwell eller hennes rolle i noen av søksmålene.

- Men nå, etter at Epstein er død, inkluderer hun plutselig Ghislaine Maxwell i sine historier, og får som en følge av det 3,5 millioner dollar fra Epstein Victims' Compensation Fund, sa advokaten i retten.

Les mer: - Jente (15) forsøkte å svømme fra «sex-øya»

- Kvinnene er blitt påvirket

Sternheim hevder også at det ikke finnes øyenvitner til noen av overgrepene de fire jentene hevder seg utsatt for.

- Historien til disse vitnene vil ikke kunne bevise utover enhver tvil at Ghislaine Maxwell er skyldig.

- Myndighetene prøver her å sy sammen flere historier for å finne et mønster, men det eneste mønsteret man finner her, er disse kvinnenes suksess med å hente penger ut av fondet til Epstein, sa Sternheim i retten.

- De er blitt påvirket av advokater, media, det de har lest, og ikke minst - av løftet om de store pengene, sier Maxwells forsvarsadvokat.

138 personer har fått 121 millioner dollar

Totalt skal de fire kvinnene ha mottatt 13,5 millioner dollar, eller rundt 120 millioner norske kroner fra Epstein Victims' Compensation Fund.

Totalt skal nå 138 personer ha fått utbetalt 121 millioner dollar, like over en milliard norske kroner fra fondet etter milliardærens dødsfall.

Les også: Hadde formue på 6,4 milliarder: 130 personer hevder de er barnet til sextiltalt død mangemilliardær

I tillegg til de fire kvinnelige ofrene, vil man under rettssaken også få vitnemål fra ofrene familier, ansatte hos Epstein, noen av pilotene til Epstein og flere av politifolkene som foretok undersøkelser i flere av boligene til Epstein.

- Jeg hadde blitt voldtatt tre ganger den dagen

En av kvinnene som også hevder at hun ble seksuelt misbrukt av Epstein og Maxwell, Sarah Ransome, møtte på mandag opp i retten for å følge forhandlingene.

Da hun forlot retten mandag ettermiddag, ble hun forfulgt av pressen. Se video her:

Ransome, som ble født i Sør-Afrika og har britiske foreldre, har tidligere uttalt at hun forsøkte å flykte fra øya til Epstein på Jomfruøyene. Hun skal ha lagt på svøm i vann som var fylt med haier, for å komme seg bort etter å ha blitt voldtatt tre ganger på en dag.

- Jeg hadde blitt voldtatt tre ganger den dagen. På dette tidspunktet ville en hai blitt min beste venn. Jeg tenkte ikke engang over det - jeg tenkte bare «få meg vekk herfra», har hun tidligere sagt til Telegraph.

På vei inn i retten ga Ransome uttrykk for lettelse over at rettssaken mot Ghislaine Maxwell endelig var i gang.

- Jeg trodde aldri denne dagen ville komme, sa Ransome da hun ankom retten på mandag, ifølge The Independent.

Til tross for at hun hevder å ha blitt seksuelt misbrukt av Epstein og Ghislaine Maxwell, vil Ransome etter all sannsynlighet ikke vitne under den pågående rettssaken.

Les også: « Epstein hadde tre jenter om dagen»

Det vil heller ikke Virginia Giuffre, som har kommet med flere oppsiktsvekkende anklager mot Epstein og Maxwell.

Giuffre har blant annet hevder at de to fløy henne verden rundt da hun var 17 og 18 år for å ha sex med milliardærer, kongelige, politikere og statsledere, deriblant britiske prins Andrew.

Ghislaine Maxwell risikerer 80 års fengsel om hun blir dømt for de seks tiltalepunktene.

Les også: Slik skal den sexdømte mangemilliardæren ha blitt en brikke i kampen om Nobels fredspris