*Nettavisen* Nyheter.

Ble «Lost» og funnet

TVNorge-serien «Lost» ble en unik suksess på amerikansk TV - og blåste nytt liv i karrieren til flere strevende skuespillere som Matthew Fox og Dominic Monaghan.

02.02.05 11:24

LES ALT OM SUKSESSEN «LOST» HER

Et fly styrter på en øde øy i Stillehavet. 48 mennesker overlever, men ingen hjelp kommer. Og etter hvert viser det seg at det ikke bare er mystiske hendelser på øya som truer, men også konfliktene innad blant de overlevende

Slo alle rekorder
Som en slags «Fluenes herre møter Robinson» slo «Lost» alle rekorder i USA i fjor. Nå er den den tredje mest sette TV-serien, har et stort ungdomspublikum og har til de grader pustet liv i karrieren til en rekke skuespillere som de siste årene har slitt med å få de gode rollene.

Den ene av dem er Dominic Monaghan, Merry fra «Ringenes Herre», som etter Tolkien-trilogien har spilt i flere mindre indiefilmer, men for eksempel ikke fått den suksessen hans hobbitkollega Billy Boyd har hatt. Så flyttet da heller ikke Boyd til Los Angeles for å kapre Hollywood, men valgte å bli i Glasgow.

I «Lost» spiller Monaghan dophuet og rockestjernen Charlie, men den virkelige lederen er en annen kar vi ikke har sett på lenge.

Lederen
I seks år spilte Matthew Fox storebroren i TV-serien «Party of Five». 38-åringen sier til australske The Daily Telegraph at det tok ham to år å komme forbi den rollen. Så er da også rollen som legen Jack i «Lost» noe helt annet, selv om Fox også her forsøker å være den som holder alt sammen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Emilie de Ravin som spiller Claire hadde en mindre rolle i «Roswell», mens Ian Somerhalder har spilt i «Smallville» og hatt småroller i «CSI».

Plukker ukjente damer
Det er TV-skaperen J.J Abrahams som skapte «Felicity» og «Alias» som står bak «Lost», og han er en mann som ikke er redd for å gi store roller til ukjente navn.

Maggie Grace som den blonde baben Shannon er et relativt ubeskrevet blad.

Evangeline Lilly forsøkte seg i nyinnspillingen av Lars von Triers «Riket» uten særlig hell. I «Lost» spiller hun mystiske Kate - hennes første store rolle noensinne. Lilly har jobbet både for Fredskorpset og som flyvertinne, i tillegg til at hun har vært modell for Ford Models.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.