RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble mammaer og hip hoppere

De er alle mammaer på mellom 35-45 år. Nå skal de være med i VM.

(SIDE2): - Det startet som trening, men har nå tatt helt av. Vi har trent sammen i snart to år og var med i vår første store konkurranse før jul. Den vant vi, sier en av mammaene, Franciska Munck-Johansen

Nå har de kvalifisert seg til VM i Polen og oppfordrer andre mammaer og pappaer til å komme seg ut av godstolen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sammensveiset gjeng
- Vi er et levende bevis på at livet langt fra er over selv om man har rundet 40 eller 50.

Til sammen teller de 18 spreke mammaer i alderen 35 - 45 år og det hele begynte ved at de fulgte barna på dansetrening. Barna var med i konkurranser og foreldrene syns det virket så moro at de selv ville prøve å danse også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- På en konkurranse i Danmark var det flere andre voksne lag som danset hip hop, og det satte i gang en idé om at det hadde vært moro å starte noe lignende i Norge. Det er nå to år siden og vi er nå en veldig sammensveiset gjeng som har det til felles at vi elsker å danse, sier hun.

Noen har drevet med dans tidligere, noen på konkurransenivå, men de fleste har danset kun for treningens skyld.

Trener det samme som barna
- Noen hadde liten eller ingen erfaring da de begynte, men med en flott instruktør som har laget koreografier til oss har vi sakte, men sikkert blitt bedre. Vi startet med enklere koreografier og har nå jobbet oss opp til mer vanskelige steg og bevegelser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hemmeligheten bak suksessen er kanskje at dere driver med det samme som barna og kan trene samtidig?

- Den største utfordringen som dansende mammaer, må være å få tid til alt. Barna blir naturligvis første prioritet, men siden mange har barn som danser er det ikke så vanskelig å få til.

Målet er ikke å vinne flest mulig konkurranser, men å ha det gøy og gjøre noe givende sammen. At det i tillegg er svært god trim er bare et pluss. Samtidig gjør vi alt for å møte på trening hver gang. Skal vi få til noe, krever det at vi også stiller opp. Det er jo ikke hver dag man har mulighet for å være med i et VM, forteller Franciska.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere