Tabloidavisen News of the World skal ha brutt seg inn på mobiltelefonen til flere av sine kilder, ofre og etterlatte.

Tirsdag ble det avslørt at de leide inn en privatetterforsker til å avlytte og ta opp beskjeder fra telefonen til 13 år gamle Milly Dowler, som forsvant i mars 2002.

Hindret etterforskning
Etter hvert som talepostkassen ble fylt opp begynte de å slette meldinger for å plass til flere. Ifølge The Guardian skapte dette falskt håp hos de etterlatte, som tolket det som at Milly selv hadde gjort det og dermed var i live.

Familien skal deretter ha blitt intervjuet av avisen og snakket blant annet om håpet om å se jenta igjen. Milly ble funnet drept 18. september samme år. Levi Bellfield ble dømt til livstid for drapet for to uker siden.

Avisens innblanding skal også ha skapt vanskeligheter for politiet som etterforsket saken. De kan ha slettet mulige bevis.

Vil granske Madeleine-saken
Nå undersøker politiet en rekke krimsaker fra de siste ti årene. Alle profilerte drap, bortføringer og angrep av ulike slag blir nå gjennomgått på nytt.

Foreldrene til Holly Wells og Jessica Chapman, som ble drept i 2002, har fått beskjed om at telefonene deres ble overvåket.

Madeleine McCann-saken forventes også å bli grundig undersøkt. Den da fire år gamle jenta forsvant fra et feriekompleks i Portugal for fire år siden og saken har fått massiv dekning i media.

Seks år etter tragedien fikk de etterlatte etter 7.juli-bombingen beskjed om at de kan ha blitt avlyttet mens de ventet på oppdateringer etter bomben.

Nå forbereder parlamentet et krisemøte om skandalen, skriver Sky News.

Venn med Cameron
Avsløringen er ekstra pinlig for tidligere News of the World-redaktør Rebekah Brooks, en kjent figur i britisk media. Hun hevder selv at hun ikke visste om hackingen, ifølge Daily Mail.

Brooks er nå sjef for avisens forlag News Group Newspapers, som eies av Rupert Murdoch. Hun er attpåtil god venn med statsminister David Cameron, som gikk ut med knallhard kritikk av avisen i går.

- Hvis det er sant er det en ufyselig handling og en forferdelig situasjon, sa han.