Gå til sidens hovedinnhold

Ble overrumplet på gravplass

Da Larvik-kvinnen gikk for å hente vann til blomstene på gravstedet, kom to representanter fra Jehovas vitner og ville snakke om livet etter døden.

Tidlig søndag ettermiddag var Brith Stenseth og datteren på gravplassen ved Undersbo kapell i Larvik for å stelle blomstene på graven til Briths foreldre.

Ville snakke om det hinsidige
- Jeg skulle opp til kranen med vannkannen og da kom det to damer som begynte å snakke til meg. De spurte meg om jeg hadde tenkt på hvor jeg skulle etterpå. Da tenkte jo jeg på at jeg skulle hjem, men det var ikke det de mente. De trakk fram bibelsitater og sa de var Jehovas vitner, forteller Stenseth til Østlands-Posten.

Hun misliker sterkt måten damene snakket til henne på.

- De forsøkte å prakke på meg sin tro. Det er ikke det folk ønsker seg når de er på kirkegården. Jeg blir sint når jeg opplever at de bevisst oppsøker mennesker i sårbare situasjoner, slik mange er i når de besøker kirkegården, sier Stenseth.

Larvikskvinnen sier at hun har god kjennskap til Jehovas vitner gjennom venner og familie som har relasjoner til menigheten. Selv er hun medlem i Statskirken og har holdt på sin barnetro.

- Holdt på nesten en halv time
- Jeg er kritisk til mye når det gjelder Jehovas vitner. Jeg prøvde å si dette til damene på kirkegården, men de kommenterte ikke det jeg sa, de bare bladde opp nye bibelvers og prøvde å gi meg dette bladet de gir ut. De holdt vel på nesten en halv time før de ga seg. Jeg ble så sint, og håper andre slipper å oppleve det samme senere. Kirkegården skal være et sted for fred, ro og respekt.

Informasjonsansvarlig for Jehovas vitner, Tom Frisvold, beklager at Stenseth opplevde hendelsen som ubehagelig, selv om han ikke kjenner til den konkrete episoden.

- Jeg er sikker på at de to damene ikke mente noe vondt med det de gjorde. Kanskje var de på en grav der selv og syntes denne damen så lei seg ut. Vi har ingen regler for når man skal snakke med folk om troen vår, det er situasjonsbetinget og personavhengig, sier Frisvold.

- Skal vise respekt
Han understreker at også Jehovas vitner bruker forstand og viser respekt for folk i alle situasjoner.

- Det kan sammenlignes med å snakke med fremmede på bussen. De aller fleste har følehorn på når det er greit, og hvor lenge det passer. Det er heller ikke slik at Jehovas vitner alltid snakker om sin tro når vi møter nye mennesker, sier han.

Les flere saker fra Larvik her

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken