Gå til sidens hovedinnhold

Ble rundlurt og frastjålet passet på Gardermoen

Kvinnen ble frastjålet passet sitt på Gardermoen før ferien. Avinor advarer mot svindel på flyplassen.

Kvinnen skulle reise sammen med mannen sin til Kroatia i sommer, men ferien startet med et mareritt, skriver NRK. På Gardermoen trengte ekteparet fra Mjøndalen hjelp da de skulle skanne passene sine i boardingpass-automaten, og henvendte seg til en kvinne bak dem i køen.

Den svensktalende kvinnen i 40-årene tilbød seg å hjelpe og la passet på skanneren.

- Idet hun skulle hjelpe, snudde jeg meg bort i noen sekunder. Plutselig var hun sporløst forsvunnet med passet mitt. Jeg fatter ikke at det skjedde, forteller kvinnen til NRK.

Les også

Wifi på ferie kan koste deg dyrt

Ettertraktet

Hun ble nødt til å skaffe seg nødpass før turen og har fått vite at passet hennes dukket opp på Norges ambassade i Stockholm tre dager senere. At noen andre nå kan ha fødselsnummeret hennes synes hun er vemmelig, skriver NRK.

Teamleder i grensekontrollen på Gardermoen, Trond Meland, påpeker at om passet blir ugyldiggjort kan fremdeles fødselsnummeret misbrukes. Ifølge ham er norske pass ettertraktet i kriminelle miljøer, da det har høy internasjonal status og gir visumfrihet i mange land. Ifølge NRK har i underkant av 13.500 mennesker meldt passet sitt tapt eller mistet til og med 28. mai i år.

– Mange reisende blir stoppet med dokumenter som åpenbart ikke er dem selv. Det skjer både inn og ut av Norge, sier Meland.

- Pass på

Ifølge kommunikasjonsjef i Avinor, Gurli Ulverud, er heller ikke denne type svindel helt uvanlig på Norges største flyplass.

- Avgangshallen er åpen for et større publikum, og er derfor et område hvor en må passe litt ekstra på, sier Ulverud til NRK.

Les også

Er du hacket? Sjekk selv her

Les også

Politiet: Dette er de vanligste BankID-svindlene

Les også

BankID: - 99 prosent blir lurt av familiemedlemmer eller nære bekjente

Kommentarer til denne saken