Gå til sidens hovedinnhold

Ble skåret opp i munnen av jente

Da mannen i 20-årene ville hjelpe lillesøsteren som ble knivstukket, rettet den da 16 år gamle jenta brødkniven mot ham og snittet opp munnen hans.

Knivstikket i munnviken førte til at munnen ble snittet opp tre centimeter opp i kinnet, og han fikk også stikkskader på tungen og slimhinnen inne i munnen, skriver Telemarksavisa.

Den fornærmede mannen forteller til TA at han trolig vil måtte komme til å måtte leve med arret i ansiktet livet ut.

Ifølge skiensmannen ble kuttskaden behandlet av plastikkirurg.

- Men man vil fortsatt kunne se at kuttet er der, sier han.

Jenta som i forrige uke ble dømt til 148 timers samfunnstraff for knivstikkingen, har i flere år vært sentral i det kriminelle ungdomsmiljøet i Grenland.

Tok av ti kilo
Skiensmannen var sykemeldt i tre uker etter hendelsen og tok av nærmere ti kilo fordi det var vanskelig å spise.

På grunn av at kniven kuttet den ringformede muskelen i munnen, kunne han heller ikke prate eller svelge på mange dager.

Gjennom sin advokat krevde han 70 000 kroner i oppreisning, men tingretten har kommet til at 23 500 var et mer passende beløp.

I utgangspunktet mente tingretten at 35 000 var et riktig beløp, men på grunn av jentas unge alder og hennes fremtidige økonomiske bæreevne ble det redusert til 23 500 kroner.

- Det er et latterlig lavt beløp, sier den fornærmede mannen til TA.

Jentekrangel
Hendelsen skjedde på en privatfest i april i år. Ifølge dommen, hadde den nå 17 år gamle jenta drukket en halv liter hjemmebrent og noen øl forut for knivstikkingen.

Det hele startet da hun ble bedt om å forlate festen av lillesøsteren til skiensmannen.

De to jentene skal da ha begynt å krangle, og på kjøkkenet fant 17-åringen en brødkniv som hun stakk to ganger i overarmen på lillesøsteren.

I dommen står det at den domfelte jenta holdt kniven mot brystet til lillesøsteren da broren kom til og den domfelte jentas oppmerksomhet ble rettet mot ham.

Lillesøsterens kutt måtte sys med 13 sting.

Nektet straffskyld
Ungjenta nektet straffskyld da saken gikk for retten fordi hun ikke husker stikkene med brødkniven. Derimot husker hun at hun etter hendelsen skal ha ropt at hun ikke mente å knivstikke søskenparet.

Hun skal ha følt at hun var redd, og at det var mange som skulle ta henne.

Blodprøve tatt av henne etter knivstikkingen viste at hun hadde en promille på 1,46, samt spor etter beroligende medikamenter.

Forut for rettssaken ble det foretatt en prejudisiell observasjon av jenta, og i denne står det at raske humørsvingninger og aggressivitet er registrert.

Kjenning av politiet
TA er kjent med at jenta siden tidlig i ungdommen har kunnet knyttes til flere titalls alvorlige lovbrudd.

Da hun var 14 år skal hun og en eldre venninne ha knivranet en kvinne på åpen gate i Skien. Den eldre venninnen ble dømt for ranet, men jenta som nå er domfelt, slapp tiltale på grunn av sin lave alder.

I tillegg til oppreisningen på 23 500 kroner til storebroren, må 17-åringen også betale 16 500 i oppreisning til lillesøsteren.

Les flere saker i Telemarksavisa

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken