Gå til sidens hovedinnhold

Ble skjult bak tildekkede vinduer

Anders Behring Breivik ble kjørt til avhør fredag morgen.

Det var nesten umulig å få et glimt av terrorsiktede Anders Behring Breivik da han ble fraktet fra isolasjonscellen sin på Ila og til Politihuset på Grønland i Oslo. Vinduene til baksetet var nemlig dekket med sort plast. På ett bilde som er tatt i front, ser man så vidt at Behring Breivik sitter i baksetet i den pansrede bilen. Også fredag er han iført en rød genser, som han også var på vei til fengslingsmøtet mandag.

Han skal avhøres på nytt om handlingene som ble utført i Oslo sentrum og på Utøya for en uke siden. Politiadvokat Pål Hjort Kraby fortalte på en pressekonferanse torsdag, at de på fredagens avhør vil gå igjennom hans hittil første avhør, fra forrige lørdag. Det skal ha vart i rundt sju timer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Gjør en kjempejobb
Behring Breivik ble fraktet til Ila fengsel tirsdag, her skal han nå sitte på en isolasjonscelle de neste fire ukene. Han har også fått brev-, besøks,- og medieforbud.

Fengselsdirektør ved Ila fengsel, Knut Bjarkeid fortalte til Nettavisen torsdag at de ansatte som jobber med den terrorsiktede, gjør en kjempejobb.

- De ansatte gjør en kjempejobb, men situasjonen rundt den siktede diskuterer jeg kun med de ansatte. Jeg vil ikke si noe om situasjonen rundt ham. De ansatte har en utfordring, og de tar den på en kjempefin måte, sier fengselsdirektør Knut Bjerkeid til Nettavisen.

Han vil ikke si hvor mange ansatte som har kontakt med Behring Breivik.

- Det vil jeg ikke si noe om fordi det er noe om sikkerhetsopplegget. Men det er ansatte fra sikkerhet, helsepersonell og presten, sier Bjerkeid.

Rettssak i løpet av 2012
Det er ikke klart når rettssaken vil starte, politiet står nå overfor en utfordrende og lang etterforskning, men riksadvokat Tor-Aksel Busch sier at deet nok ikke kommer noen tiltale før nyttår. Han sier at han ser for seg at rettssaken vil starte en gang i løpet av 2012.

- Det er et møysommelig arbeid, og jeg håper folk har forståelse for det. Av respekt for de døde og pårørende skal gjerningsmannen svare for hvert enkelt drap med de krav til dokumentasjon det innebærer, sier Busch til NRK.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler