Gå til sidens hovedinnhold

Ble skutt i hodet av Taliban - nå er hun utskrevet fra sykehuset

- Malala er en usedvanlig sterk ung kvinne, sier en talsmann for sykehuset om 15-åringen.

London (NTB-AFP): Malala Yousafzai er skrevet ut fra sykehus. Den 15 år gamle pakistanske jenta ble skutt i hodet av Taliban i oktober fjor.

Malala har fått behandling ved Queen Elizabeth-sykehuset etter at hun ble overført dit få dager etter angrepet i Swat-dalen i Pakistan i fjor.

- Malala er en usedvanlig sterk ung kvinne og har arbeidet hardt med dem som har behandlet henne. Utviklingen har vært fremragende, sier medisinsk sjef ved sykehuset, Dave Rosser, til BBC.

Legene sier at kulen traff Malala rett over venstre øye og streifet hjernen hennes. Hun skal nå fortsette rehabiliteringen ved familiens midlertidige hjem i West Midlands.

Senere i januar og februar skal hun gjennom flere operasjoner for å rekonstruere deler av kraniet som ble ødelagt av kulen.

Malala Yousufzai ble først kjent i 2009 da hun blogget for BBCs urduspråklige tjeneste om livet i Swat-dalen. I oktober i fjor ble hun skutt og hardt såret av folk fra den islamistiske opprørsbevegelsen Taliban på en skolebuss i Swat. (©NTB)