Gå til sidens hovedinnhold

Ble sparket etter Stoltenberg-kritikk

Anders Ulstein kritiserte statsministeren for håndteringen av 22.juli-terroren, på nett. Så mistet han jobben.

Ulstein skriver på Document.no at han fikk en telefon fra sjefen to dager etter 22.juli-angrepene.

Han hadde da skrevet et krast innlegg på samme nettsted om det han omtaler som «statsministerens tamme reaksjon på bomben i regjeringskvartalet».

Ulstein sier at arbeidsgiveren Actis gjennomgikk hans saker på nett og etterhvert komponerte et notat som beskrev ham som person.

Noen uker senere får han beskjed om at arbeidsforholdet er over. På nettsiden legger Ulstein ut brev fra arbeidsgiveren.

I en av kommentarene, tittelert «Uviljen og valget» skriver Ulstein blant annet at statsministeren viste manglende evne til å lede. Dette var på et tidlig tidspunkt 22. juli 2011, og i den opprinnelige kommentarer kritiserer han at Jens Stoltenberg ikke bruker ordet «terror».

Kommentaren har siden blitt supplementert med en presisering.

Generalsekretær i Actis, Anne-karin Kolstad, sier til NRK at uttalelsene ikke var forenelige med rollen i organisasjonen.

- Det er vanskelig å kommentere personalsaker offentlig. Men det er viktig at Actis, som er en aktiv politisk aktør, er partipolitisk helt uavhengige. Vi er avhengige av å ha samfunnsengasjerte ansatte, men de må ha respekt for alle meningsmotstandere uansett hva de måtte mene. Med bakgrunn i dette bestemte vi oss for å avslutte samarbeidet med Anders Ulstein, sier hun.

- Vi er veldig klare i denne saken på at vi står for hva vi har gjort.

Actis er en ruspolitisk organisasjon som jobber for å redusere skadene ved bruk av alkohol, narkotika og pengespill. Ulstein skriver i sin kommentar at han hadde jobbet som internasjonal sjef og rådgiver i organisasjonen i 11 år.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken