*Nettavisen* Nyheter.

Ble tappet for 74.000 etter togbillettkjøp

Foto: Tom Gustavsen (Tom Gustavsen)

Tyver tømte hele kontoen til Rune Elvik.

10.02.11 22:07

12 minutter etter at eidsvollingen Rune Elvik betalte togbilletten sin med bankkort, startet tyvene tappingen av kontoen hans. De stoppet ikke før bankkontoen var tom, skriver Romerikes Blad.

Trafikksikkerhetsforsker Rune Elvik var på vei fra Oslo S til Lillestrøm for å delta på Romerikes Blads folkemøte «Trafikkens unge ofre» mandag ettermiddag, da den utrolige episoden utspant seg

Klokka 17.03 betalte eidsvollingen togbilletten sin på en automat i avgangshallen.

- Jeg tastet koden fort, fordi jeg vet at stedet er utrygt og at kriminelle lusker rundt. Deretter la jeg kortet i lommeboka, som jeg videre la nederst i sekken. Først da jeg trengte lommeboka dagen etter, oppdaget jeg at den var borte, forteller Elvik til Romerikes Blad.

Uttak i butikker
I mellomtiden hadde en eller flere frekke tyver jobbet flittig for å tømme Elviks bankkonto for penger.

Ifølge kontoutskriften som RB har fått tilgang på gjennomførte de første transaksjon klokka 17.15, kun 12 minutter etter at Elvik selv betalte togbilletten sin.

– De har brukt kortet i mange ulike butikker. Framgangsmåten deres har vært å handle for småbeløp og samtidig ta ut rundt 3.000 kroner, forteller Elvik.

55-åringen tror han vet hvorfor de har valgt denne metoden:

– Tydelig vis har de vært klar over at det er sperrer som gjør at man ikke får tatt ut ubegrensede beløp i minibank innenfor en viss tidsramme. Ved å handle i butikk og samtidig ta ut penger blir det kun registrert som varekjøp, og man kan ta ut ubegrenset beløp så lenge det gjøres i flere omganger, sier forskeren.

- Fullstendig ruinert
Da Elvik oppdaget kortsvindelen hadde tyvene tappet kontoen hans for hele 74.000 kroner. Uttakene er gjort på over 20 forskjellige steder i Oslo.

Hvordan tyvene har fått tak i pinkoden til kortet sier Elvik han bare kan gjette på:

- Jeg antar at noen har spionert på meg mens jeg kjøpte togbilletten, og at de på den måten har fått tak i koden og sett hvor jeg la lommeboka.

55-åringen mener utformingen på NSBs billettautomat er uheldig.

- Tastene man slår inn pinkoden på er montert loddrett på automaten, slik at de er vanskelig å skjule og enkle å få øye på, sier Elvik.

Nå håper han på en løsning slik at han får tilbake pengene. Men lommeboka har han ingen tro på å få tilbake.

- Jeg er fullstendig ruinert og har ikke penger til å betale regninger som forfaller om få dager. Jeg håper ikke jeg treffer på disse tyvene, for da kan jeg finne på ting jeg ikke bør gjøre, sier Elvik.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.