Gå til sidens hovedinnhold

Ble tilbudt 20 hus til låns etter at huset brant ned

En innsamlingsaksjon på Facebook har gått over all forventning.

I etterkant av husbrannen i Blaker, der ekteparet Jane og Vegard Bråthen og deres ni år gamle datter mistet alt de eide, ble det opprettet en innsamlingsaksjon på Facebook.

På initiativ fra Janes datter Hege C. Wølner og søster Silje Grønvold ble siden «Hjelp etter brann i Husmokroken» opprettet, skriver Indre.no.

Da Indre Akershus Blad gikk i trykken i går kveld hadde gruppen 1.049 medlemmer.

Folk i lokalmiljøet og personer familien aldri verken har kjent eller møtt har gitt bort klær, leker, dyreutstyr, møbler og andre gjenstander i hopetall.

I tillegg stiller folk varebiler og hengere til disposisjon så familien får hentet alt utstyr.

– Jeg tror vi har fått tilbud om 20 hus vi kan låne. Støtten har vært massiv fra alle kanter. Vi er meget takknemlige, sier Jane Bråthen til Indre Akershus Blad.

Ny overskudd
Lørdag møtte lokalavisen Grønvold og Wølner ved branntomten i Blaker. Wølner er oppvokst i det nå utbrente huset. Hun flyttet ut i vinter.

– Alt er borte. Det er trist, sier Wølner.

Midt i sorgen, gleder familien seg over at ingen liv gikk tapt.

Støtten fra folk varmer stort.

– All støtten gir oss overskudd. Hjelpen vi har fått har vært fantastisk. Over all forventning. Vi er rørt over folks giverglede. Til og med i Ulsteinvik er det samlet inn klær, sier Wølner.

Klær har kommet inn i stort monn. Sengetøy, håndklær og utstyr til dyra (to hunder, tre katter, fire hester og to kaniner) trengs fortsatt.

– I tillegg trenger Vegard mer klær, størrelse xxxl. Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt. Naboen gjorde en kjempeinnsats da brannen ble oppdaget. Vi har nesten ikke ord, sier hun.

Søndag morgen brant nok et hus i Sørum ned til grunnen. Seks personer ble husløse. Familien i Blaker ønsker å gi bort klær og utstyr de ikke har behov for til de berørte i denne brannen.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger