RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arkivfoto (Stjørdalens Blad)

Ble truet av ansatt - tok telefonopptak

Sist oppdatert:
Odin Thomas Kringen (64) fra Stjørdal er truet på livet etter avsløringene om millionsnusk i asfaltbransjen.

En ansatt i Veidekke AS har tilstått drapstrusler mot Odin Tomas Kringen som er tidligere regionleder i asfaltselskapet, melder Stjørdalens Blad.

Medarbeideren ble anmeldt av Odin Tomas Kringen 9. mars i år. Kringen anmeldte samtidig en kvinnelig leder i selskapet for det samme.

Lensmann i Stjørdal, Marit Stigen, bekrefter at politiet har kommet til en avgjørelse i forhold til den ene anmeldelsen.

6.000 i forelegg
- Vi har foretatt et par vitneavhør og avhør av to mistenkte. En mann fra Nord-Trøndelag er ilagt et forelegg på 6.000 kroner for å ha truet med en straffbar handling som var egnet til å framkalle alvorlig frykt hos den som er fornærmet i saken. Vedkommende som er en ansatt hos fornærmedes tidligere arbeidsgiver har framsatt drapstrusler over telefon. Det er funnet bevist og han har tilstått at han gjorde dette, sier Stigen.

Med ulike ord og uttrykk uttrykte kollegaen at han skulle ta livet av fornærmede.

Etter det Stjørdalens Blad kjenner til sikret Odin Tomas Kringen seg opptak av drapstruslene, slik at de dermed kunne dokumenteres.

Den kvinnelige lederen i Kolo Veidekke AS, som tidligere var navnet på asfaltselskapet, har vært til avhør mistenkt for medvirkning. Etter hva vi vet er denne saken ikke endelig avklart.

Tøffe år
Det har vært tøffe år for den tidligere regionlederen.

- Jeg har vært utsatt for en massiv rykteflom og trusler. I mars i år kulminerte det i rene drapstrusler fra en ansatt i Kolo Veidekke AS, sier Kringen.

Han forteller at han opplevde det svært ubehagelig da han ble ringt opp på natta på mobiltelefon. Han kontaktet politiet samme natt for beskyttelse, og leverte senere inn anmeldelse både av den mannlige kollegaen bak oppringingen, og en kvinnelig leder som Kringen mistenkte for også å ha noe med oppringingen å gjøre.

Grove trusler
Ifølge anmeldelsen skal det være grove trusler som har blitt framsatt mot den tidligere regionlederen den 5. mars 2011. Her er to eksempler slik de er gjengitt i politianmeldelsen:

«Vi har itj nå problem me å finn dæ må du tro. Og da ska vi vri rundt haue på dæ så vi slæpp å hør meir tå all løgnan du servere om Kolo. De e skylda di aillt de som har skjedd med oss de to siste åran. No ska du bort din jævel».

«Du e berre ein dritt under skoan vårres du din helvetes drittsekk. Glæ dæ te vi får tak i dæ. Da ska du få sjå dæ selv i ræva når vi vrir rundt haue på dæ. Du slæpp itj unna no din fordømte idiot.»

Les flere saker i Stjørdalens Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere