*Nettavisen* Nyheter.

Ble varslet om nachspiel-episode i 2009

VARSLET: Bjørn Inge Mo, fylkesleder i Troms Ap, ble varslet om en episode i 2009. Kvinnen som varslet ønsket imidlertid ikke å gå videre med det da. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

En annen kvinne har tidligere kontaktet Troms Ap om det hun hevder er uønskede sex-tilnærmelser fra Roger Ingebrigtsen.

05.12.12 17:00

I mars 2009 ble Bjørn Inge Mo, leder i Troms Arbeiderparti, varslet av et kvinnelig partimedlem som hadde opplevd det hun beskrev som en uønsket seksuell tilnærmelse fra Roger Ingebrigtsen.

Episoden skal ha funnet sted etter et nachspiel på kvinnens hotellrom i forbindelse med partiets årskonferanse i Harstad, skriver Nordlys.

Kvinnen - som da var i 20-årene - er i dag ute av politikken. Hun ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men bekrefter episoden overfor Nordlys.

Les også: Ingebrigtsen er sykemeldt

Tok karrierehensyn
Da nachspielet var i ferd med å avsluttes, forteller kvinnen at Ingebrigtsen ba om å få bli igjen. Dette sier hun at hun aksepterte, i den tro at de skulle diskutere en henvendelse han hadde fått om å bli statssekretær.

Kvinnen hevder imidlertid at Ingebrigtsen i stedet kom med tilnærmelser som hun oppfattet som uakseptable. Dagen etter orienterte hun fylkesleder Bjørn Inge Mo og Eskild Johansen, styremedlem i Troms Ap.

Dette bekrefter både Mo og Johansen overfor Nordlys.

- Jeg har ved ett tilfelle blitt kontaktet av en ung kvinne som hevder hun ble utsatt for upassende adferd, sier Mo.

Selv om kvinnen sier at hun så alvorlig på episoden, ønsket hun ikke å gå videre med det. Dette av hensyn til sin egen politisk karriere, hevder hun.

Ingebrigtsen beklaget
Partene kommuniserte dessuten dagen etterpå. Da skal Ingebrigtsen ha beklaget episoden.

Også dette er Bjørn Inge Mo kjent med.

- Vi hadde en gjennomgang av saken med kvinnen, hvor jeg spurte om forholdet. Jeg spurte ettertrykkelig om dette var noe vi burde anmelde. Hun hadde fått en beklagelse, og mente at det ikke var grunn til å gå videre med det, sier han.

- Ble Roger Ingebrigtsen konfrontert med dette?

- Ikke så vidt jeg vet. Siden hun meddelte at han hadde tatt det opp og beklaget, så vi som sagt ingen grunn til å gå videre med det.

Ber om politisak
Tirsdag kveld denne uken hadde Mo en ny samtale med kvinnen, hvor han ble forelagt opplysninger som gjør at nå oppfordrer henne om å gå til politiet.

- Jeg har bedt henne om å kontakte politiet om saken. Det er ut ifra den informasjonen som kom fram i samtalen, uten at jeg vil kommentere det nærmere, sier Mo til Nordlys.

- Tatt det som er kommet opp i betraktning, angrer du på at dere i 2009 ikke gikk videre med det?

- Etterpåklokskap er en form for visdom jeg ikke liker å omgi meg med. Ut ifra det som forelå da, kan egentlig ikke angre på det, sier Mo.

- Ikke tatt beslutning
Kvinnen sier at hun foreløpig ikke har tatt noen beslutning om hvorvidt hun ønsker å anmelde saken.

Nordlys har siden søndag kveld forsøkt å få en kommentar fra Ingebrigtsens advokat John Christian Elden.

Onsdag skriver han i følgende i en sms til Nordlys:

- Vi notererer at kvinnen ifølge media nå skal ha en annen versjon enn den hun kom med til fylkespartiet i 2009, men vi vet ikke hva den går ut på. Det er derfor umulig å kommentere dette nærmere.

Les andre saker fra Nordlys her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.