De voldtatte kvinnene gråt i Oslo tingrett da det ble klart at Julio Kopseng ble dømt for voldtekt.

- Det er en utrolig lettelse. Jeg er tom for ord. Jeg er utrolig glad. Jeg hadde vel ikke trodd noe annet, men det er godt å bli trodd. Jeg er så utrolig glad, sier Julio Kopsengs tidligere samboer til Nettavisen mens tårene rant nedover kinnene hennes.

Minutter tidligere har dommer Elisabeth Wittemann konstatert at Julio Kopseng voldtok henne flere hundre ganger i månedene de to bodde sammen, og at han mishandlet henne både fysisk og psykisk i de ni månedene i 2009.

Mishandlet og voldtatt
Under hovedforhandlingen før jul fortalte kvinnen hvordan hun ble voldtatt gjentatte ganger, ble presset med på swingersklubb, ble tvunget til å bade i glovarmt vann, og flere ganger måtte forlate sitt eget soverom mens Kopseng hadde seg med andre kvinner.

- Nå kan jeg kanskje pakke dette bort. Jeg kommer aldri til å glemme, men jeg kan leve videre, sier kvinnen.

15 års forvaring
Kopseng ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ni år for voldtektene - ett av disse årene er allerede sonet.

TV-danseren ble dømt for å ha voldtatt ni kvinner i denne saken. Ni kvinner som én etter én trakk et lettelses sukk og gråt av lettelse, da dommer Wittemann konstaterte at de ble trodd av retten.

Dommen innebærer at Kopseng tidligst kan slippe ut etter ni år, men at han da må ha vist at han ikke kommer til å voldta igjen. Dommen konkluderte med at Kopseng har vist ingen anger, men at han tvertimot har fremstilt seg selv som offer, og at han derfor har en lang vei å gå før han ikke er en fare for samfunnet.

Kopseng selv tok betenkningstid.

- Det forundret meg veldig. Jeg hadde trodd at han ville anke på stedet, sier kvinnen.

- Klarer du en runde til i lagmannsretten?

- Må man så må man. Jeg skal vel klare det også.

Kort tid etter at retten var hevet, ble det også klart at Kopseng anker dommen.

Fått et nytt liv
Den tidligere samboeren gikk gjennom en knalltøff periode med rusmisbruk og selvmordstanker etter livet med Kopseng.

I dag har hun fått et nytt liv med en ny samboer. Hun er i full jobb og har et firma ved siden av, og har ingen planer om at Julio Kopseng skal ødelegge livet hennes.

- Jeg har jobbet meg frisk, forteller hun

- I dag har jeg verdens beste kjæreste. Han vet at jeg har vært gjennom mye. Jeg kunne ikke hatt en bedre kjæreste enn jeg har nå, sier hun til Nettavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED