RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bølge av søksmål etter Facebooks børsnotering

Sist oppdatert:
New York (NTB-TT-AFP): Verdien på Facebook-aksjene fortsatte å falle onsdag som følge av påstander om at flere aktører kuttet prognosene for Facebooks inntekter rett før selskapet ble børsnotert.

- Vi har fulgt reglene, fremholder storbanken Morgan Stanley, ett av selskapene som håndterte Facebooks børsnotering sist fredag, og som nå er stevnet for retten i delstaten Massachusetts.

Ved salgsstart ble Facebooks verdi fastsatt til 104 milliarder dollar. Siden har det sunket til 86 milliarder dollar. Bare i løpet av tirsdagen sank aksjekursen med 8,6 prosent.

Analytikere mener at Morgan Stanley lot Facebook blåse opp prisen på aksjene og antall aksjer da salget startet fredag, for slik å skaffe seg 16 milliarder dollar i ny kapital.

En investor som har stevnet Nasdaq-børsen, anklager børsen for å ha håndtert introduseringen av Facebooks aksjenotering skjødesløst.

En annen stevning er rettet mot Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg, som i likhet med Morgan Stanley er saksøkt for brudd på lovene om verdipapirhandel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere