RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli aksjemegler eller sjakkmester

Sist oppdatert:
Bli en origamimester, lær deg førstehjelp eller lag din egen tegneserie. På internett finnes det masse gratis kurs som lar deg bli ekspert på nesten hvilket som helst område. Her er 10 favoritter.

Det er alltid gøy å lære noe nytt, men hvem har vel tid til å springe på kurs til en hver tid? Det er da mye enklere å lære seg nye triks i fred foran PC-en. Om du vil friske opp spansken før ferien eller blir en skikkelig bra soppkjenner – du finner det meste på nettet.

Førstehjelpskurs
Ikke bare moro, men potensielt livreddende. Dersom du aldri har tatt et førstehjelpskurs eller du føler for å friske opp kunnskapene er dette siden for deg. Utførlig og lettfattelig kurs som gir det uvurderlige kunnskaper.

Brett origami
Den japanske papirbrettekunsten er noe å imponere venner og kjente med. På denne siden finner du masse flotte diagrammer og trinn-for-trinn bruksanvisning for ulike figurer.

Store språkkunnskaper
Det er alltid nyttig å kunne språk, og på BBC Learings hjemmesider finner du massevis av kurs for deg som vil friske opp kunnskapene eller starte helt fra børjan. Eneste ulempen er at det hele foregår på engelsk, så du må beherske dét for å ha mye utbytte av resten av kursene. Masse interaktivitet, uttale og lyd på både spansk, fransk, tysk og italiensk .

Sopp i alle variasjoner
Nå er soppsesongen i gang, og hva smaker vel bedre enn hjemmeplukket, nystekt sopp på ferskt brød eller med litt pasta? Her finner du alt du trenger å vite om sopp for nybegynneren, hvor ting vokser, hva som er trygt å spise og ikke minst, hva som smaker godt.

Lær sjakk
Nå kan du lære deg strategispillet over alle strategispill, uten å måtte gå gjennom ydmykelsen av å bli slått 15 ganger på rad av onkel Gunnar. Neste familiefest tar du revansj!

Omfattende malekurs
Også dette kurset fant vi bare på engelsk, men her lærer du alt du trenger å vite om malekunsten. Fra perspektiv til fargelære, lys og skygge til analyse og praktiske kunnskaper, denne siden har det meste og godt illustrert er den også.

Dessverre finnes siden bare på engelsk, men om du behersker språket er dette den ultimate siden for interesserte. Det finnes også avanserte kurs som også er gratis dersom du har lyst til å gå videre.

Aksjeskolen
Har du lyst til å satse i aksjemarkedet, eller vil du bare vite hva som foregår? Oslo Børs har laget en aksjeskole for deg som vil lære om aksjehandel og mekanismene bak. Her får du både innføring i begrepene og praktiske tips.

Design din egen hjemmeside
På denne svenske siden lærer du hvordan du lager din egen hjemmeside, og du får både inspirasjon, tips og triks til hvordan du bør gjøre det. Webdesign-skolen er en kjempeambisiøs satsning som i bokform ville havnet på rundt 3.000 sider.

Pianoskolen
Har du et piano stående i stuen og støve ned fordi ingen bruker det? Her får du basiskunnskap om pianospilling, oppgaver og noter, så snart kan du underholde hele familien med allsang og kos.

Lyst å lage din egen tegneserie?
Her kan du lære om tusjing, tegning og fortellerkunst i tre kurs. Meget enkelt og forståelig, og passer derfor også for barn og unge som vil lære mer om mediet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere