*Nettavisen* Nyheter.

Bli alvestudent på Island

Foto: (Filmweb)

Legolas i Ringenes Herre er kanskje verdens mest kjente alv. Men på Island finnes det noen som tar alver langt mer alvorlig.

02.12.03 09:33

På Island er man ikke fremmed for å tro på alver og andre mytiske skapninger. Ifølge rektor ved Icelandic Elf School, Magnus Skarphedinsson, tror store deler av Islands befolkning på alver.

Skarphedinsson har jobbet som alvehistoriker i 23 år. På alveskolen sin tar han studentene gjennom et fire timer langt alvekurs og en busstur der kursdeltakerne får se områder der alver, feer og andre mytiske skapninger visstnok holder til.

Ifølge Wireless Flash har over 4.000 personer gjennomført kurset og fått utdelt et alvediplom. Skarphedinsson har selv aldri sett en alv og vil ikke ta stilling til om alvene virkelig finnes.

Likevel ville han ikke bygget et hus på et sted der det kanskje bodde alver. Det finnes også eksempler på at veier på Island har blitt lagt utenfor områder der det bor alver i frykt for at alvene vil hevne seg på de som ødela hjemmene deres.

For de av oss som ikke kan like mye om alver som innbyggerne på Island blir nok det neste møte med disse skapningene på kinolerretet.

”I amar prestar aen”

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag