RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rydd hotellrommet sånn nogenlunde før du går ut.
Rydd hotellrommet sånn nogenlunde før du går ut. Foto: Kjersti veel Krauss (Reiser & ferie)

Bli en perfekt hotellgjest

Sist oppdatert:
Ingen liker sure, kranglete hotellgjester, og det kan tvert i mot lønne seg å bli oppfattet som en hyggelig gjest.

Følg oss på FACEBOOK

Folkene bak hotels.com har følgende tips til god hotellkutyme:

Få tips til 5 GODE GÅRDSHOTELL

1. Undersøk den lokale tipspraksisen før ankomst! Én dollar eller euro blir aldri helt feil, men det er greit å vite gjengs beløp på forhånd. I Amerika, Afrika og Midt-Østen blir gjerne tipsing betraktet som obligatorisk. Ha derfor alltid småpenger i lomma. Koffertgutter, rengjørere og døråpnere er tipsobjekter.
2. Klag med stil! Er det noe galt, så si i fra, men ikke bli hissig og ufin, og ikke hev stemmen. Vær høflig og konkret.
3. Vær grønn! Ikke insister på å få håndklærne vasket daglig, dersom de ikke er veldig skitne. Skru av strøm og luftkondisjonering når du ikke er på rommet.
4. Rydd før du forlater rommet! Ingen rengjøringshjelper liker å komme til et salig kaos.
5. Ikke bråk! Hold TV-volumet på et anstendig nivå, minimer støy etter klokken 22 og ikke be alle de nye vennene dine på nachspiel. Og husk at du ikke er helt alene under dine romantiske stunder heller...
6. Er du en brødtyv? Hotellet kostet kanskje skjorta, men det er fremdeles ikke lov til å stjele med seg ekstra mat fra frokostbuffeen. Noen steder kan du imidlertid kjøpe deg lunsjpakke. Og husk at det er flere enn deg som er sultne om morgenen, så vær tålmodig i buffetkøen.
7. Ikke send heisen ut på unødige turer! Noen kan faktisk trenge den.
8. Du er det du har på deg! Du kan ha på deg hva som helst inne på hotellrommet, men utenfor bør du følge stedets og landets kleskoder. Da får du mer respekt.
9. Pass språket! Å hilse på hotellpersonalet og si takk på lokalspråket gir deg fem stjerner i hotelletiketteboka. Uansett bør du i alle fall hilse, og ikke bare gå taus forbi.
10. Når du er i Roma, gjør som romerne! Lær litt om lokale skikker, så unngår du å tråkke i salaten og få unødige problemer.

FENGSLENDE HOTELL

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere