Bli gift på ti minutter

Om du har lyst til å gifte deg i morgen, har Las Vegas både et effektivt og billig tilbud. Her gambler de også på kjærligheten.

14.01.06 11:00

(SIDE2): Rundt 100.000 par sier «ja», eller rettere sagt «i do» i Las Vegas i løpet av et år. Ekteskapets lenker knyttes i romantiske gjenskinnet av gatenes neonlys og seremonien gjøres selvsagt raskt unna. Dermed skulle det være nok av tid til å både nyte bryllupsnatten og en ekstra innsats i de mange kasinoene.

Stor næring
For staten Nevada er bryllup den nest største næringsvirksomheten etter gambling og spill.

Det er de løselige lisensieringslovene og et yrende uteliv i Las Vegas som er grunnen til at så mange inngår ekteskap nettopp her, skriver MSN på sine reisesider.

Spontanitet kan få store følger om man er i den rette stemningen i denne byen. Her er det ikke behov for noen blodprøve, og noen ventetid er heller ikke nødvendig for å få seremonien gjennomført.

50 kapell
Det tar bare ti minutter å få bryllupsattesten kjøpt fra Nevadas County Marriage Bureau. Deretter er det bare å ta med seg papiret til et av byens 50 bryllupskapell. De fleste av dem lokalisert i den nordlige delen av «The Strip» - Las Vegas Boulevard.

For en pris kan de fleste kapellene ordne det meste du kan ønske deg til bryllupet. En seremoni i Las Vegas blir uansett mye billigere enn den tradisjonelle norske varianten.

Les også:Vakker start på ekteskapet

I tillegg til de mange enkeltstående bryllupskapellene, kan flere hoteller by på egne kapell. Her er ikke veien lang fra alteret til brudesuiten.

Kongen viste vei
Et annet element som gjør bryllup i Las Vegas spesielt, er rockens konge. Når Elvis Presley og Priscilla Beaulieu giftet seg i sin suite på hotell Aladdin 1. mai 1967 tok interessen for denne romantiske handlingen seg opp i den spillegale byen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elvis Presley imitator Norm Jones underholder under bryllupet til Alex Carlson og Gayle Barnett i Graceland Wedding Chapel. Foto: Getty Images

Hotellet ble jevnet med jorden i 1990, men Elvis lever naturligvis videre. I dag er det ingen mangel på dem som gjerne imiterer kongen i nettopp ditt bryllup.

For den nette sum av 999 dollar (6600 kroner) vil du få i alt tre kopier av den legendariske artisten. Graceland Wedding Chapel gir deg både den unge rockabilly-varianten, han i sort lærdrakt og den litt kraftigere sorten. Sistnevnte stiller naturligvis opp i en jumpsuit av det prangende slaget. Imitatorene vil etter selve seremonien synge tre låter hver for det nygifte paret og deres eventuelle gjester.

Kapellet var det første som begynte med Elvis-bryllup og den første eieren skal ha vært en venn av kongen.

Kjendiskapellet
Andre kapell som vet å markedsføre seg på nett inkluderer:

Little White Wedding Chapel bruker kjendiser som Michael Jordan og Joan Collins for å friste de gifteklare. Basketballstjernen og skuespilleren skal begge ha blitt gift nettopp her, men da ikke med hverandre.

Vår egen Aqua-Lene fant også frem til nettopp dette kapellet når hun ble gift med sin Søren. Britney Spears giftet seg her i fjor, men ekteskapet varte ikke mer enn 55 timer. Ellers er denne plassen kjent for å både være effektive og billig. Garantier for ekteskapets lengde og innhold finnes det heller ikke i Las Vegas.

Allerede i 1940 startet man opp med bryllupsseremonier hos The Wee Kirk O' The Heather. De ansatte i dette kapellet mener ditt bryllup er «en av de fem viktigste dagene i ditt liv», og legger sjelen sin i at dette skal bli en tradisjonell og vakker seremoni.

Her begynner en bryllupspakke på rundt 1250 kroner.

Bryllup med stil kan det også bli på Excalibur Hotel. Her går det også an å kle seg ut for anledningen, men kostymene kan bare brukes under selve seremonien.

Både SAS Braathens, KLM, Lufthansa og British Airways flyr til og fra Las Vegas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.