*Nettavisen* Nyheter.

Bli kvitt ferieflesket

Kast restene av påskeegget og kom deg på trening istedenfor.

11.04.07 19:48

(SIDE2):Proteiner viktigere enn noe annet
Muskler får du av å trene, men desto viktigere av å spise riktig. Du vil for eksempel ikke bygge eller stramme opp ved å trene flere ganger i uken, hvis du ikke passer på å få i deg riktig næring og da spesielt musklenes byggesteiner; proteiner.

For normale mennesker som trener et par ganger i uken bør proteininntaket ligge på 1-2 gram proteiner per kilo kroppsvekt, noe som vil si at du ved en kroppsvekt på 80 kg bør ligge på mellom 80-160 gram protein i løpet av en dag.

Dropp «spisedager»
Svært mange som går på diett har såkalte «spisedager», som er dager man kan skeie mer ut, for så å være mer strikt med seg selv resten av tiden. Dette fraråder jeg, og mener at dette bare gjør at savnet etter søtsaker blir høyere resten av uken, enn om du spiser sunnere og bedre hele tiden.

Gi kroppen sjokk
Det som derimot er lurt er å sjokke kroppen innimellom, som vil si at du enkelte dager spiser mer karbohydrater enn resten av uken.

Vil du ha flere tips? LES MIN BLOGG HER

Tren minst tre dager i uken
Mange liker å spørre meg hvor ofte man egentlig behøver å trene, og om ikke én eller to ganer i uken er bra nok. Til dette vil jeg si at det er bedre enn ingenting, men skal kroppen komme i form til sommeren bør du trene minst tre dager i uken. Minimum.

Tren det du er redd
Vi menn er gjerne redde for at kondisjonstrening vil resultere i at vi mister muskler og blir tynne, mens jenter gjerne er redde for å trene med vekter og få for store muskler. Sannheten er at vi alle trenger begge deler. For å ikke miste muskler bør du allikevel ikke trene kondisjons- eller fettforbrennende trening mer enn 30 minutter om gangen.

Spis sunne mellommåltider
Å spise tre ganger om dagen, som frokost, lunsj og middag er ikke nok om du virkelig vil oppnå god form. Her må det legges til mellommåltider, men av den sunne sorten.

Eksempel 1: Cottage cheese med nøtter, frukt eller lettsyltetøy. Da får du i deg masse proteiner, det er lett å sette sammen og det smaker godt.

Eksempel 2: Fruktsalat og ubehandlede nøtter. Da får du i deg antioksidanter gjennom frukten og riktige fettsyrer fra nøttene, som i seg selv er meget sunt.

Totalt bør antall måltider, med store og små inkludert, ligge på seks til åtte om dagen.

Påskeegget ligger kanskje trygt rundt magen akkurat nå, men med litt stramme regler over pinse kan det hele være borte og glemt til sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.