*Nettavisen* Nyheter.

Bli kvitt grevinnehenget

Foto: (Foto: Thinkstock)

Slik får du sterke og slanke armer.

13.01.11 18:56

(SIDE2): Mange ønsker å få bort «grevinnehenget» under armene. Det vil si den slappe huden som henger under underarmene.

Det kommer gjerne med alderen og hvis du ikke holder deg aktiv!

LES OGSÅ: Velg riktig treningsstudio

Personlig trener og treningsansvarlig ved Sats Ila, Jorunn Githmark gir deg de beste øvelsene.

- Husk at du må få bort det overflødige fettet i første omgang, sier hun.

Styrkeøvelser for sterke armer
I tillegg til å bare jobbe isolert på armene har jeg satt opp noen øvelser som involverer flere muskler. Øvelsene bidrar til å bli sterkere andre steder enn nettopp bare armene. I tillegg vil noen av øvelsene være med på å påvirke kroppsholdningen. Mye stillesittende pc jobbing kan påvirke muskulaturen i øvre del av rygg. Dette fordi musklene konstant er på strekk, og derfor blir svake og på sikt vonde.

Roing:
Denne øvelsen kan utføres med mange ulike varianter. Jeg tar for meg sittende roing i apparat.

I denne øvelsen trener vi flere ryggmuskler, men også biceps.

LES OGSÅ: Vil du ha denne rumpa?

Utførelse: Sitt i apparatet med magen inntil puten i brysthøyde. Ta tak i begge håndtakene og trekk armene dine bakover. Prøv å press skulderbladene dine sammen, men hold brystkassen inntil puten hele tiden. Hold rolig igjen mens albuen strekkes ut igjen.

3 x 10 repetisjoner

Nedtrekk:
I denne øvelsen bruker man rygg og biceps.
Utførelse: Ta tak i håndtakene over hodet før du setter deg ned på puta. Når du har satt deg starter du å trekke armene ned mot brystkassa. Jeg anbefaler at du tar nedtrekk foran hodet, fordi det er lettere å gjøre dette med riktig teknikk, samtidig som det er enklere å få en større bevegelse. Legg ryggen litt bakover. Hold igjen i rolig tempo mens albuene strekkes ut til startposisjonen. Løft gjerne skuldrene opp mot ørene i avsluttende posisjon. Dette for å få en strekk i den store ryggmuskelen.

3 x 10 repetisjoner

LES OGSÅ: Få smalere midje

Push- ups:
Denne øvelsen kan utføres nesten overalt, derfor en fin øvelse. I tillegg bruker du som oftest bare din egen kroppsvekt.

Push ups involverer bryst, triceps, mage og korsrygg. I tillegg bruker man skuldermusklene til å stabilisere.

Utførelse: For å jobbe mest med armstrekkerne (triceps) foreslår jeg at du setter håndflatene i skulderbredde. Dette er en tyngre variant enn om du har bredere armstilling. Eller for å si det enkelt, hvilken armstilling som er lettest å utføre betyr hvor du er sterkest. De flest av oss er sterkest i bryst fordi det er en dominant og større muskel.

Begynn helst med tærne i gulvet, rett ut ryggen, og bøy albuene slik at overkroppen føres mot gulvet. Press deg deretter opp igjen. Blir det tungt kan du modifisere øvelsen, og sette knærne i gulvet.

3 x 10 repetisjoner

Bicepspress:
Denne øvelsen involverer overarmen og underarmen.

Plasser hantler, stang eller strikk i armene, sett albuene inntil kroppen og trekk armene opp til brystkassen. Hold rolig tempo når du strekker ut albuen igjen på vei mot gulvet.

3 x 10 repetisjoner

Tricepspress med hantel:
Denne øvelsen involverer triceps/armstrekker.

Utførelse: Finn fram en hantel eller strikk, løft armene over hodet, og sett albuen inntil ørene. I startposisjon er albuen bøyd. Jobb med å strekke ut albuen opp mot taket, utføres med å bøye albuen tilbake i startposisjon.

3 x 10 repetisjoner

Husk også at teknikk er viktig for å lykkes. Du vil også få de beste resultatene, men ikke minst unngå skader. Ikke vær redd for å spørre en fagperson dersom du er usikker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.