*Nettavisen* Nyheter.

Bli med på eksklusiv filmpremiere

Komedien «50 First Dates» er vinterens store romantiske film, og den kommer garantert til å få deg i godt humør. Her kan du vinne billetter, effekter og en romantisk middag for to.

12.03.04 09:05

I filmen møter du Adam Sandler som kvinnebedåreren Henry, og Drew Barrymore som kunstlæreren Lucy. Hun har en helt spesiell nevrologisk feilkobling som forårsaker at hukommelsen hennes viskes ut over natten - hver natt!

Det er andre gang Sandler og Barrymore spiller mot hverandre. Første gang var i gigantsuksessen «The Wedding Singer» i 1998. I USA hadde filmen premiere i Valentin-helgen og ble en enorm suksess. Bare «Hannibal» har spilt inn mer penger etter å ha hatt premiere denne helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Handlingen
Havdyrveterinæren Henry Roth har fremtidskursen staket ut. Når han ikke tar seg av sjødyr ved en underholdningspark på Hawaii, benytter han tiden til å knuse hjertene til de mange turistene som er på leting etter en ferieromanse. Et langvarig forhold er helt uaktuelt for Henry. Noe slikt vil torpedere hans ti år gamle drøm om å seile til Alaska for å studere sjøløvenes tilværelse under havoverflaten.

Henry er ikke langt unna å få drømmen oppfylt når skonnerten hans, The Sea Serpent, er ute for et mindre uhell under et treningstokt og han ender opp på Hukilau Kafé der stamgjestene skuler misbilligende på ham når han får øye på den unge og vakre Lucy Whitmore.

Henry blir hodestups forelsket i Lucy som sitter for seg selv og spiser frokost. Han fascineres av den målbevisste og konsentrerte måten hun dissekerer vaflene sine og bygger en perfekt tipi av de ulike delene, og han vender tilbake til kafeen neste dag. Igjen sitter Lucy alene med vaflene sine, men denne gangen lager hun en perfekt laftet hytte. Når døren til hytta ikke vil forbli lukket, ser Henry sitt snitt til å komme over og lukke døren med en tannpirker som dørhengsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Praten går om vafler og havdyr, og Henry blir bare mer og mer interessert i Lucy. Han lar sin egen regel om ikke å date lokale jenter gå i glemmeboken og gjør en avtale om å møte henne til frokost neste dag. Men når han kommer og refererer til deres forrige samtale, tror Lucy at han er en gærning og roper på hjelp.

Lucy aner ikke hvem han er, og Henry innser at om han vil vinne hennes gunst, må han starte fra bunnen av hver eneste dag, resten av livet.

Se «50 First Dates» gratis før alle andre
Nå kan du se vinterens store romantiske komedie før alle andre. Vi har leid kinosaler i Bergen, Trondheim og Oslo og du er invitert.

[Bli med oss på kino]

Vinn en romantisk middag for to
«50 First Dates» har premiere på norske kinoer 2. april. Sprays lesere Bergen, Trondheim og Oslo kan får altså sjansen til å se filmen allerede neste helg. I tillegg skal vi spandere en middag på et lykkelig par i hver av disse byene. Vi har også soundtrack og effekter.

[Delta i konkurranse her]

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.