RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli med på ellevill safari

Masai Mara regnes som noe av det ypperste når det kommer til safariopplevelser. TV 2 Nettavisen fikk oppleve nærmøte med det ville dyrelivet. Les reisebrevene her.

REISEBREV: Masai Mara, del 5.

Ved frokostbordet bekreftet Daniel at leoparden hadde vært ”a little to close”, det vil si under 200 meter fra teltet vårt. Men hadde den beveget seg nærmere enn 100 meter, ville de jagd den bort eller måttet drepe den.

Leopardkid, reisebrev, kenya
Leopardkid, reisebrev, kenya

Dag 6:

For vår del er vi helt sikre på at disse fantastiske Masai-krigere hadde 100 % kontroll, og vi ble nesten litt flaue over i det hele tatt å ta opp saken.

Etter frokost bar det dessverre tilbake til Basecamp. Dessverre fordi vi visste at dette var vår siste dag i Masai Mara.

Vel framme ble vi innstendig oppmuntret til å medbringe kameraer samt video, og vi skjønte at ting var i gjære.

13-åringer giftes bort

Etter middagen kom Tito og holdt en liten tale for oss alle om hvordan 13-åringer blir giftet bort og nektet skolegang.

Basecamp bidrar med penger og skoleundervisning til disse jentene og gjør dessuten mye nyttig for Masai- samfunnet.

Fortellingen ble avsluttet med en gripende fortelling fra en mor som hadde nektet å gifte bort sin datter og søkt hjelp hos Basecamp.

Til ære for oss hadde hun laget et halssmykke som ble overrakt min kone. Dette var et perlehalsbånd som ble laget av mor og overbrakt datter ved giftemål. Men siden hun hadde klart og forhindre dette samt at dette var vår bryllupsreise ble dette overrakt Kristin.

Det var flere enn oss som ble beveget da.

Bryllupsvalsen, del 2

Avslutningsvis danset 15 Masai-jenter og 15 Masai-krigere ulike danser med sanger som synges i forbindelse med bryllup og fest, med den tradisjonelle og kjennetegnende hoppingen rett opp og ned.

Kristin og jeg måtte selvsagt også delta siden dette ”var en reprise på vårt nylig avholdte bryllup” – en opplevelse som satte et verdig punktum for denne turen.

Dagens nedtur

At vi må reise

Dagens opptur

Den skjønner dere selv

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere