Gå til sidens hovedinnhold

Bli med på guttetur til Asia

Vegard og Are har realisert guttedrømmen og reist på en tre måneders oppdagelsestur. Målet er å dykke på eksotiske steder, men det haster ikke, for opplevelsene står i kø.

I hele tre måneder kan du følge Vegard Friis Ruud og Are Sanne Helgesen på oppdagelsesferd. Turen startet i Bangkok i begynnelsen av februar, og målet med turen er å oppleve verdens mest eksotiske dykkermål.

I løpet av turen holder Vegard og Are deg oppdatert på hva som skjer via sin reiseblogg. Denne vil fungere som et spennende reisebrev, i tillegg til at de som planlegger en backpackertur i sommer vil finne mange gode tips her etter hvert.

Mange inntrykk
Det å reise til et fremmed land med andre skikker og tradisjoner kan føre til at de fleste blir usikre. Det første reisebrevet fra Vegard og Are begynner slik:

- På flyplassen fikk vi tilbud om hotell og full pakke, noe som virket veldig fristende da vi ikke er særlig erfarne enda. Men, vi trosset våre instinkter som fortalte oss om trygghet og tok bussen til Kao Sahn Road der vi tok inn på et slags guesthouse for en slikk og ingenting. Rommet var helt greit, selv om det ikke hadde aircondition og ingen spylemekanisme på do. Dog en vifte som virvlet hybelkaninene friskt rundt ørene våre.

Selv om man må tenke seg om både en og to ganger før man handler når man er ute og reiser er det likevel liten tvil om at vi er misunnelige på de to reisekameratene som koser seg med sol og varme. Det er de også sørgelig klar over selv.

- Vi blir stadig overrasket over hvor hyggelige menneskene er her. Selv om veldig mange er interessert i å selge noe, er de høflige og blide. De aller fleste tar et nei for et nei tredje gang. Klimaet her nede er selvfølgelig meget uvant, men det er egentlig ikke noe problem. Shorts og singlet er fortsatt å foretrekke framfor cherox, lue og boblejakke.

Venter på det første dykket
I løpet av de første ukene har de to rukket å utforske mer enn bare Bangkok. Mens vi venter på årets første løvetann har de rukket å dra på jungelsafari i Chang Mai.

- I tre dager gikk vi i skikkelig jungel (regnskog), bada i fosser, studerte STORE edderkopper og bodde i stråhytter i lokale landsbyer. Moro å se hvordan de lever, men undres på hvor mye de påvirkes av oss turister?! Første kvelden var det tid for pils rundt leirbålet, og da kom selveste Mr. Jungel med en flaske lokalt vann. Det var hjemmebrygga Thai-Whiskey, som de gladelig blanda i pilsen vår. Det smakte som en blanding av krutt og oppvaskvann, men her var det bare å trylle nedpå!

Send dine hilsner til Vegard og Arne
Øya Koh Tao er guttas neste destinasjon. Her satser de på å få oppleve sitt første dykk, og de to entusiastene kommer sparer nok ikke på detaljene i sitt neste reisebrev.

Besøk Vegard og Ares reiseblogg

Gutta opplyser at de har svært lyst på tilbakemeldinger og oppfordrer alle til å kommentere reisebrevene deres. Det kan du gjøre i kommentarfeltet som ligger under hvert reisebrev.

Ønsker du å lese reisebrevene i sin helhet og følge med på hva som skjer med de to turkameratene følge du lenken til deres reiseblogg under.

Dersom du planlegger å reise på ferie i sommer ønsker kanskje du også en egen blogg som du kan oppdatere med bilder og tekst. Dersom du oppretter en blogg i forkant av turen får du kanskje noen gode tips fra andre som har vært ute og reist.

Få din egen blogg her

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley