Gå til sidens hovedinnhold

- Bli med!

Kjelsås 60 pluss vil gjerne ha med flere på gåturene. Om du vil gå 300 meter eller 5 kilometer er helt greit, sier Anne-Britt Nilsen.

KJELSÅS: Hver mandag klokken 11 fra vår til jul (med pause om sommeren) møtes 60 pluss-deltakerne på parkeringsplassen i Midtoddveien ved Oset. (Arrangører Kjelsås IL og Nordre Aker Røde Kors).

I dag er det bra oppmøte med nesten 60 turgåere. Men vi vil gjerne ha med enda flere vi har plass til 100-vis, sier Anne-Britt Nilsen, som representerer Kjelsås IL og er nestleder i Oslo Idrettskrets (OIK).

Over hele Oslo

Og det var i OIK 60 pluss i dag med cirka 40 grupper over hele Oslo startet. På Kjelsås startet turene i 2003. Oslo kommune bevilget 2 millioner kroner til fysisk aktivitet for inaktive eldre over 60 år. OIK fikk oppgaven med å tilrettelegge prosjektet. Anne-Britt Nilsen ledet arbeidet i starten. I dag er det ansatt en egen prosjektleder, og aktivitetene varierer rundt i Oslo.

Lavterskeltilbud

60 pluss er et lavterskeltilbud. Det betyr at om du ikke orker å gå mer enn noen hundre meter så er det også veldig bra. Her er det plass til alle, ingen påmelding og helt gratis. Det er bare å møte opp, med gode sko, sier Nilsen, som selv bor på Kjelsås og har tidligere bakgrunn som blant annet første kvinnelige leder av Kjelsås IL.

Denne mandagen er det tur nedover Akerselva mot sentrum som står på programmet. Alle har med mat og drikke. I tillegg sponser arrangørene trikkebillett til returen, uansett fra hvilken holdeplass deltakerne foretrekker.

Og gruppa deles vanligvis i lang, middels og kort tur deltakerne velger. Det er med flere turledere. Det betyr at ingen vil bli gående alene noen strekning langs turen, forteller Nilsen.

Mange alternativer

Men det er ikke bare Akerselva som gjelder for 60 pluss-gruppa.

På programmet for denne våren står også blant annet tur til Østensjøvannet, Ekeberg (Panterdagen), Solemskogen og Tryvann. Når vi flytter oss ut av nærmiljøet, bruker vi bil. Kjøregodtgjørelse blir gitt til de som fyller opp bilen med flere deltakere, forteller Nilsen.

Og det er en ekstra "gulrot" for dem som blir med på tur.

Den gyldne spaserstokk, som deles ut av OIK, fortjener du etter 20 attesterte turer i løpet av vår/høst, sier Nilsen og viser frem premiestokken.

Og selv om ikke så mange i denne gruppen i dag trenger spaserstokk, så kan det jo være at man kan få bruk for den senere, og slik kan fortsette turgåingen i mange år til!

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial