*Nettavisen* Nyheter.

Bli mer selvsikker

Foto: (iStockphoto)

Hvordan kan du virke mer selvsikker ovenfor andre? Vi gir deg de 10 beste tipsene.

17.07.09 11:26

(BIIPMAG): Ønsker du å virke mindre sjenert og mer selvsikker? Vi har samlet 10 tips som kan gjøre dette mulig.

10 geniale tips som vil gjøre deg mer selvsikker:

Holdningen
Det er utrolig viktig med kroppsspråk: Skuldre som henger og en krum rygg viser kun en dårlig holdning. Hvis du istedetfor trekker tilbake skuldrene og holder hodet rett vil du med en gang virke mye mer selvsikker.

Gestene
Vær oppmerksom på hvordan du står ovenfor noen andre: Armer som foldes i kryss kan ofte tolkes som en slags blokade fra din side. Ha heller armene åpne, hold håndflatene mot hverandre, støtt den ene armen mot hoften eller la armene henge rolig ned.

Øyekontakt
Søk etter øyekontakt! Mens man snakker med noen er det veldig viktig å se på personen. Du trenger ikke å stirre på personen hele tiden, men hold blikkontakten i noen sekunder.

Smil og le
Smiler noen til deg så ikke vend blikket en annen vei, men smil tilbake. Klarer du dette, så prøv å gi et lite smil og latter til noen andre ukjente. Det føles kanskje litt merkelig i starten, men du kommer til å oppleve stor fremgang med denne metoden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vær modig
Skal du virkelig bli mer selvbevisst, må du tenke positivt og aktivt. Derfor kan du ikke tenke slik: Ikke bli rød i ansiktet! Ikke velt det glasset! Men tenk heller: Jeg klarer det! Jeg går vennlig mot den andre personen og gir et smil! Det er viktig at du alltid blir motivert av nye ting.

Foredrag
For mange mennesker kan det å holde et foredrag være det verste marerittet. Men det finnes enkle tips som kan gjøre det enklere for deg: Sett deg foran speilet og framfør talen du skal holde. Klarer du dette kan du holde foredraget til foreldre og venner. Jo oftere du får øvd på å snakke foran en forsamling, jo lette blir det.

Flørting
Still deg der hvor han eller hun holder blikket sitt mot. Har personen oppdaget deg, tar du opp øyekontakten. Eller bruk all motet som er i deg og gi personen et smil. Tenk hele tiden: Det vil ikke skje noe pinlig hvis du smiler til personen. Viser personen ingen interesse vil han eller hun garantert glemme hele saken. Viser det seg at du får et smil tilbake, da er det enten opp til deg eller motparten å ta det neste skrittet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hva skal jeg si?
Har du ofte følelsen at du ikke klarer og få ut et eneste ord? Ikke vær blyg, men gi et lite smil. Det vil garantert bryte isen imellom dere. Eller vær ærlig og fortell motparten at du er litt sjenert. Dette viser ordentlig mot fra din side. For litt tilbakeholdenhet synes de fleste mennesker er både sympatisk og søtt.

Sjenerte møter sjenerte
Ikke begynn å dømme en person som virker lite vennlig og distansert. Det kan jo hende at han eller hun er like sjenert som deg. Tør du ikke å ta opp kontakten med personen, spør om råd fra vennene dine. De vet garantert hvorfor han eller hun oppfører seg slik. I tillegg kan du prøve å smile til personen og se hvordan han eller hun reagerer. Du vil fort finne ut om det er et sjenert eller kun et usympatisk menneske du står ovenfor.

Bli kvitt tilbakeholdenhet
Aller først burde du skrive opp i hvilke situasjoner du føler deg mest sjenert og tilbaketrukket. Hva er du mest redd for? Å rødme, si noe galt, bli ledd av eller dumpet? Når og hos hvilke mennesker har du ikke slike problemer? Prøv å innse at du er sjenert på noen områder, og tenk over hva du vil forandre på.

Kilde:(bravo.de)

Siste fra BiipMag. no: Gå til forsiden her!
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag