RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli sexy med naturlig makeup

En naturlig makeup passer bra enten du skal ha en avslappende helg hjemme eller du liker å bruke lite makeup. Mest sannsynlig har du alt du trenger i sminkepungen. Smil litt i tillegg - og du er klar til å møte verden!

Åpenbar skjønnheten
Makeup burde fremheve din indre glød, ikke skjule den. Her er tipsene til en naturlig makeup som du ikke trenger lang tid foran speilet for å få til:

1. Grunnlaget
Ingenting er bedre enn farget fuktighetskrem med solfaktor når du ønsker deg et rent og naturlig utseende. Når du har renset huden, kan du legge på litt fuktighetskrem på hvert kinn, pannen, nesen og haken. Påfør kremen med nedadgående og oppadgående bevegelser for å forsikre deg om at den dekker jevnt.

2. Kinnene
Hvis du ønsker en svak fargeantydning, kan du legge en bruntone langs kinnbenet med en stift. Bland fargen forsiktig med fingertuppene. Bruk deretter en lignende farge for å fremheve øynene. Legg farge midt på hvert øyelokk, like over globallinjen.

3. Utjevningen
Påfør fargen med fingertuppene med en lett bevegelse. Stryk oppover og ut mot kanten på øyebrynet. Vær forsiktig, for huden her er ekstremt sart. Fargen bør være dypere enn fargen på kinnene. Hvis huden på øyelokkene dine er litt fet, kan du få fargen til å sitte med litt ansiktspudder.

4. Brynene og leppene
Gi brynene fasong ved å børste dem oppover, for deretter å påføre øyebrynsgelè slik at de ligger på plass. Gjør ferdig øynene med en vippetang og et strøk maskara uten farge. Avslutt med et tynt lag leppestift. Prøv en rosabrun nyanse hvis du har lys hud, eller kobber eller rødbrun hvis du har en mørkere ansiktsfarge.

Svak farge:
Ønsker du å bruke litt farge, men likevel se usminket ut? Hold deg til en naturlig palett. Underlagskremer, ansiktspudder, fargestifter, kremer eller pudderøyeskygger og leppestifter i varme jordfarger og fine ferskennyanser gir ansiktsfargen en naturlig glød. Travle jenter bør bruke farget fuktighetskrem med solfaktor og fargestift, og friske opp ansiktet på en enkel måte i løpet av dagen.

Naturlig følelse:
¿ Lag din egen svakt fargede fuktighetskrem ved å blande fuktighetskrem som har solfaktor, med litt av underlagskremen du bruker.

¿ Har du ikke øyenbrynsgelè? Ta litt hårspray, hårgele eller fargeløs maskara på en øyebrynsbørste (eller en gammel tannbørste), så holder du uregjerlige hårstrå på plass.

¿ Hopp over maskaraen, og bruk en vippetang for å bue vippene. Det ser helt naturlig ut, og har samtidig stor virkning på øynenen dine.

Kilde: Makeup, The Body Shop International, PLC, Gyldendal Fakta.

Relaterte linker fra Klikk.no:
Sommerbrun og lekker på 1-2-3!Slik får du hvitere tenner
Grønnleire - naturens slankemiddel
Hårfjerning fra topp til tå
Slik får du velstelte føtter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere