*Nettavisen* Nyheter.

Bli sommerfestens hotteste

Du er invitert til årets kuleste sommerfest, men vet ikke hva du skal ha på deg. Her er kjendisstylistens heteste tips.

14.06.06 11:11

SE FLERE BILDER LENGER NED

(SIDE2): Stylist Margrethe Gilboe vet hva som til enhver tid er riktig og ikke riktig på motefronten. Her guider hun deg gjennom sommerfestens kuleste festantrekk.

Gilboe har også tipsene til deg som er usikker på om du skal kle deg stivpyntet eller casual.

For ham
- Til gutta vil jeg bare si at alle må ha en kul, sort dress. En sort dress funker på samme måte som «den lille sorte» for jentene. Det blir rett og slett aldri feil, mener Margrethe.

Hun mener den sorte dressen kan brukes på flere ulike måter.

- En sort dress kan styles opp til party, og styles ned til litt mere casual anledninger. For en avslappet men kul stil, kan du putte en t-skjorte med v-hals og en fin casual cardigan under dressjakka. Er du for pyntet kan du bare «kaste jakka».

Margrethe mener skoen også har stor betydning for helhetsinntrykket.

- Sett på deg et par converse for en casual look. «Hårete» snøresko i skinn og en lekker skjorte gir en mer stilfull look. En tredje look er boots, en hvit t-skjorte og en vest. Men dette passer best til høsten.

For henne
- Ha alltid en enkel, men kul all-round kjole i skapet som du kan style opp eller ned, ettersom hvilken anledning du skal bruke den til. For eksempel en enkel hvit, sort eller mønstret «rap-around» kjole som går til kneet, sier Margrethe.

Så fortsetter hun.

- En slik kjole er fin med flip-flopper og badesveis til stranden. Den kan også styles opp med lekre, høye sko, glamorøse solbriller og et stort lekkert armbånd. Vips så kan du gå på fest. Putt på et par søte ballerinasko og hårbøyle, så har du en tredje look.

Bytt ut tilbehøret
- Denne kjolen skal være så «deg» og tidløs at den kan brukes år etter år. Bare tilbehøret varierer og setter preget på stilen. Sånn kan man variere med styling. Det er dette som er gøy og man behøver ikke ha sinnsykt mye klær, forteller stylisten.

Margethe er klar i sin sak om hva som er det viktigste for å se trendy ut.

- Det er tilbehøret man må ha mye av. Invester i færre plagg i bedre kvalitet og tenk litt tidløst og klassisk. Sko, vesker, smykker, belter og solbriller er forbruksvarer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.