Bli trendy med kjendisstylisten

- Jeg hater sko og veske som matcher, sier Margrethe Gilboe. Få vårens hotteste tips med stylisten her.

02.05.06 08:28

(SIDE2): Det er vår i Huk Aveny. Den sjarmerende og glade stylisten Margrethe Gilboe møter oss på trappa til en av Oslos eldste funkisboliger. Hagen er fortsatt preget av en hard vinter, men noen små blå blomster har sett vårens første solstråler.

  • Se Margrethes sommermoter lenger ned

Drømmeantrekket klart
- Jeg elsker blått, sier Margrethe i sin nye sommerkjole.

En kjole som for noen kanskje vil se litt spesiell og gammeldags ut. Ved en nærmere titt forstår du at denne kjolen ikke er kjøpt på loppemarked, og heller ikke bærer en billig pris. Det er siste mote.

- Jeg falt helt for denne kjolen, og liker så godt partiet rundt halsen, forteller stylisten.

Hva er ditt favorittantrekk til sommeren da?

- Det må faktisk være akkurat det jeg har på meg nå, men uten strømper. Også må jeg ha solbrillene, for de er det viktigste tilbehøret, mener Margrethe.

Sko på rekke og rad
Et overblikk inn i Margrethes soverom, viser at denne kvinnen har skodilla. I en stor hvit hylle med mange små rom, står skoene på rekke og rad. Noen av skoene er knallfarget, og andre er enkle. Felles for de alle sammen er at hælene er superhøye – akkurat slik moteriktige Margrethe liker det.

- Skomoten i år er enten veldig høyt eller helt ned på bakken, sier hun.

Kjendisstylist
Margrethe er kvinnen bak den alltid så lekre artisten Lise Karlsnes, og var tidligere Mette-Marits personlige stylist.

Nå kan du få sommerens heteste tips av stylisten, her på Side2. Margrethe hadde problemer med å plukke ut kun ti motekjøp, derfor er du heldig å få se flere av hennes siste motekjøp her på Side2.

Her er Margrethes siste motekjøp:

1. Gulltelefon fra Nokia.
- Denne synes jeg er veldig fin. Telefonen er liten, hendig, feminin og trendy. Gull er absolutt også i tiden.

2. Hvitt belte fra Oasis
- Et belte i livet er sesongens hit. Dette beltet fra Oasis vil jeg bruke på utsiden av en kåpe.

3. Brun veske fra Vanessa Bruno (kjøpt på Kemt i Hegdehaugsveien)
- Jeg digger Vanessa Bruno. Fargen på denne vesken er helt nydelig. Jeg hater sko og veske som matcher, men det er likevel viktig at det er en viss harmoni. Til denne brune vesken er det for eksempel fint med blått, offwhite eller sort.

4. Singlet fra Vanessa Bruno
- Disse singletene kjøper jeg alltid hver eneste sommer. De varer lenge, og er utrolig fine i skjæringene. Singletene er fine nok til å bruke alene.

5. Sko fra Acne jeans
- Disse skoene er skikkelig på kanten til å være drittharry, derfor må jeg dresse ned antrekket ellers. En grå bukse og hvit singlet kan være fint til Acne-skoene. Men jeg kan også bruke en enkel kjole til skoene.

6. Kjole fra Kemt
- Jeg kjøper det meste på Kemt eller MA. Denne kjolen har litt av det retro og freakete over seg, men er enkel likevel. Kjolen er lite fjåsete. Jeg elsker kjoler om sommeren. Denne passer perfekt siden jeg har dilla på blått.

«Disse er bare så glamorøse. Jeg liker 70-talls glam. Fargen er også fresh»

Margrethe om sine nye solbriller.

7. Solbriller fra Michael Kors (kjøpt hos Synsam)
- Disse er bare så glamorøse. Jeg liker 70-talls glam. Fargen er også fresh.

8. Sorte sko fra Chloè (kjøpt i New York)
- Disse skoene hadde jeg virkelig ikke råd til, men jeg måtte bare kjøpe de. De er kjempehøye. Skomoten i år er enten veldig høyt eller helt ned på bakken. Jeg likte både hælen, looken og alt. Skoene passer like bra til hverdags som til fest.

9. Prikkete shorts fra Miu Miu
- Denne kjøpte jeg også i New York. Jeg er veldig glad i prikker, så jeg ble glad da dette kom på moten igjen. Shortsen, en bluse eller singlet og et stripete skjerf , er vel så langt jeg kan strekke meg til marinemoten.

«Jeg er glad i småting, og elsker vintage. Det er det som gir en personlig vri, og viser min kreativitet»

- Det er vel heller det at jeg ikke er så konservativ. Eller¿ marinestilen er jo ikke koservativ heller da. Faktisk kunne jeg gått i en båtgenser, trange jeans og conversesko.

10. Veske fra Trabant (Vintage-butikk i Markveien)
- Denne vesken er nok fra 70-tallet. Jeg er glad i småting, og elsker vintage. Det er det som gir en personlig vri, og viser min kreativitet. Jeg kjøper mye secondhand. Vintage er også en viktig del når jeg styler.

11. Hvitt smykke fra Oasis
- Enkle antrekk kan gjerne piffes opp med smykker. Jeg er egentlig ikke så flink til å bruke smykker selv, men liker dette fra Oasis. Det passer også fint til sommerens hvite mote.

12. Vintage-smykke fra New York
- Da jeg var i New York fant jeg en vintage-butikk med bare smykker. Det var utrolig vanskelig å velge seg ut bare ett. Men det ble til slutt dette.

13. Spenner fra Trabant og vintage-butikk i New York
- Jeg er veldig bevisst på detaljer, selv om jeg bruker lite om gangen.

Les flere «10 siste motekjøp» her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag