RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli vektløs og rolig

Sist oppdatert:
45 minutter i en flytetank kan fjerne stresshodepinen og få deg til å kutte røyken for godt.

(SIDE2): På treningssentret Resonance kan du spise økologisk, vibrere deg i form, slappe av i puterommet eller flyte av deg stress og avhengighet.

Alt på ett sted
- Vi vil at folk skal kunne finne alt på et sted, sier en av de to gründerne, Samaya Berents. Sammen med Katerina Medbøe Eriksen driver hun senteret som ligger på Majorstua i Oslo.

- Jeg synes selv det var så vanskelig å være sunn i Oslo og opplevde at når jeg ville gjøre for eksempel yoga, trene og spise sunt måtte jeg oppsøke mange ulike steder. Derfor kom ideen til et helhetssenter. Nysgjerrig og reiselysten har jeg vært hele mitt liv, og inspirasjonen er hentet fra steder jeg har reist til rundt om i verden, og ting jeg har prøvd ut, sier Samaya.

Stille luksus
Hele sentret bærer preg av en stille luksus på hele 1.400 kvadratmeter. Her finnes blant annet treningsapparater, yogaklasser, vibrasjonstrening, zapping og en innbydende økologisk cafè hvor maten ser ut som den smaker godt, og det lukter herlig av nylagde wok-retter. I tillegg finnes et rom med en stor flytetank. Det er denne vi er her for å teste.

Bli kvitt avhengighetene
- Man kan bli kvitt avhengigheter av å bruke tanken jevnlig, hevder Samaya. For eksempel problemer i forhold til alkohol, røyk eller mat. Det har med at du kobler ut høyre hjernehalvdel. Avhengighetene ligger i venstre hjernehalvdel, og ved å slappe av blir det lettere å gi slipp på alle tvangsmønstre.

Ny energi
- Tanken er også helt fantastisk for å bli kvitt stresshodepine og «ta igjen søvn». Har jeg bare sovet tre timer en natt legger jeg meg i tanken i 45 minutter og jeg holder ut hele dagen uten å være trøtt, forsikrer Samaya.

Flytetanken består av 800 liter vann og 30 kilo epson salt som skal holde deg flytende og dra ut slagstoffer fra kroppen din. Vannet holder 37 grader og i rommet hvor vanntanken står er det veldig varmt.

Vår test: - Sprøtt!
Det er helt mørkt og totalt stille i rommet hvor flytetanken står. Den skal egentlig lukkes igjen, men vi valgte å ha lokket oppe i frykt for klaustrofobiske tanker. I begynnelsen er det litt vanskelig å slappe helt av i hele kroppen. Nakken var noe anspent og vi klarte ikke ligge helt i ro i tanken, da det hele er litt sprøtt.

Men etter å ha fokusert på å slappe av i cirka 15 minutter fikk vi en merkelig følelse. En følelse av å sveve og være vektløs. Kroppen slappet helt av og eneste fokus ble på pust. Etter ytterligere noen minutter måtte vi bevege litt på fingrene og bena for å kjenne etter at man faktisk lå i vann. Flytetanken var veldig beroligende. Men istedenfor å bli trøtt ble kroppen og hodet opplagt og uthvilt. Denne effekten kom rundt en time etter å ha testet flytetanken.

LES OGSÅ: Helseluksus i særklasse

LES ET KNIPPE TIDLIGERE TESTER:

Prøv luksusmassasje med kjæresten

Bli ung på 10 minutter.

Hvilken smoothie er best?

Madonnas ansiktsbehandling.

Smaker sunn snacks godt?

En smertefull nytelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere