RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli venn med eksen

Sist oppdatert:
Slik beholder du vennskapet med eksen.

(SIDE2): Det kan være flere grunner til at man ønsker å være venner med sin ekskjæreste: Felles barn, felles venner eller for eksempel at dere har et nært vennskap som dere ønsker å beholde.

Her er listen over tips til ekskjærester som vil bevare vennskapet.

Start med en pause
Selv om du vet på et tidlig tidspunkt at du ønsker å være venner med eksen er det smart å starte med en pause. Da får dere begge tenkt over ting samtidig som dere får litt avstand til det avsluttede forholdets opp- og nedturer.

Få orden på livet ditt
Mange trenger å gå igjennom den sorgen som oppstår etter et brudd, og dette tar tid. Bruk tid på å få orden på livet ditt og tenkt ført på å gjenoppta kontakten den dagen du merker at du oppriktig lurer på hvordan din ekskjæreste har det. Ta også hensyn til hvor lang han eller hun har kommet i denne prosessen.

Tenk over hvorfor
Dersom du tror at et vennskap kan være veien å gå for å vinne eksen tilbake bør du holde deg unna. Unngå også å forsøke å inngå vennskap dersom du føler medlidenhet for din tidligere partners knuste hjerte. Dersom du vil være venner med eksen bør det være fordi du bryr deg om hvordan han eller hun har det.

Takler du et avslag?
Du bør finne ut av om du ønsker et nært vennskap eller om dere bare skal kunne hilse på hverandre av og til uten å krangle. Tenk over om du for eksempel takler at eksen stiller opp med en ny kjæreste. Andre ting du må vurdere er hvordan du vil reagere dersom han eller hun ikke vil være venner med deg.

Unngå fortiden
Dersom dere bestemmer dere for å være venner må dere legge bort mange av de tingene dere hadde da dere var kjærester, selv om det kan føles rart. Det er viktig at dere holder en viss avstand, ellers kan dere raskt ende opp igjen med de problemene som i utgangspunktet skilte dere.

Nye kjærester
Det er vanskelig å ikke bli litt sjalu når du møter en nyforelsket ekskjæreste. Dersom du ikke klarer å glede deg over at han eller hun har funnet en ny, bør dere kanskje vurdere en lengre pause fra hverandre. Problemer som oppstår dersom en av dere har funnet en ny kan skade både det nye forholdet og vennskapet dere imellom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere